Από παράταση σε παράταση τα έργα στο Δημοτικό Κήπο

2 Min Read

81 ημέρες νέας παράτασης ζήτησε η αντιδήμαρχος Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου για την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης. Οι εργασίες στον Κήπο ξεκίνησαν πέρσι τον Ιούνιο, ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο είχε υπογραφτεί τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την ενημέρωση απομένουν να ολοκληρωθούν φυτεύσεις και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του κήπου. Τα τμήματα των σιντριβανιών, των φρεατίων, του ηλεκτροφωτισμού και της μεγάλης παρέμβασης στο χώρο της λίμνης είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης.

«Χρειαζόμαστε σύμμαχο τον καιρό, ιδιαίτερα από το Σεπτέμβρη και μετά που θα είναι το χρήσιμο και κρίσιμο διάστημα» τόνισε η κ. Τουμπουλίδου.

Να σημειωθεί ότι η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης των χωμάτινων μονοπατιών, καθώς και μερική αλλαγή χρήσης της λίμνης. Αναλυτικότερα, το τμήμα της λίμνης ανατολικά της μικρής γέφυρας καθαιρείται μερικώς και θα διαμορφωθεί  χώρος συνάθροισης και δραστηριοτήτων, ενώ στο ανατολικό άκρο θα διαμορφωθούν κερκίδες. Το τμήμα της λίμνης  στο οποίο θα διατηρηθεί το υγρό στοιχείο θα «συνδέεται» με το χώρο συνάθροισης με δυο σειρές επιδαπέδιων συντριβανιών. Παράλληλα, θα γίνει εμπλουτισμός της βλάστησης με θάμνους και δέντρα προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις σκιάς και όμορφα «σκηνικά» εποχιακού ενδιαφέροντος, σε σχέση με τις νέες χρήσεις του χώρου.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση