Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης για το ενδεχόμενο τοποθέτησης καμερών σε δημόσιους χώρους

2 Min Read

Για το θέμα της τοποθέτησης καμερών σε σχολεία, που αναδείχθηκε μετά από ρεπορτάζ του «Χ», τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης.

Ο κ. Κοκκαλιάρης ανέφερε πως υπήρξε συνάντηση με διευθυντές σχολείων μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε σχολεία του Δήμου Κοζάνης, αλλά και άλλων δήμων κι εκεί τέθηκε το θέμα τοποθέτησης καμερών για λόγους προστασίας. «Σε κάποια σχολεία ακόμα και της Κοζάνης υπάρχουν ήδη κάμερες, αλλά θα δούμε το θέμα εν καιρώ, θα το συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και στις αρμόδιες επιτροπές εκπαίδευσης».

- Advertisement -

Για την τοποθέτηση καμερών για την προστασία και άλλων χώρων όπου έχουν γίνει βανδαλισμοί κατά καιρούς και είναι δημοτική περιουσία ο κ. Κοκκαλιάρης δεν ήταν αρνητικός αλλά όπως ανέφερε, θα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένα σημεία και μεθοδευμένα. «Άποψη μου είναι πως γενικά τα μνημεία μας πρέπει να προστατεύονται. Δεν μιλάμε γενικά και αόριστα για κάμερες, μιλάμε για πολύ συγκεκριμένα σημεία, τα οποία ίσως να διευκολύνουν τον ίδιο το δήμο για να μη γίνονται αυτοί οι βανδαλισμοί. Δεν μπορούμε να γεμίσουμε την πόλη με κάμερες, πρέπει να δούμε τα σημεία και δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να εξηγήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους που βανδαλίζουν τα δημοτικά κτίρια πως είναι και δική τους περιουσία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και κυρίως οι νεότερες γενιές» είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση