Ο Γιάννης Θεοφύλακτος κοντά στα άτομα με Αναπηρία: Επίσκεψη στο ΚΕΚ ΑμεΑ – ΚΔΑΠμεΑ και στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΑΠ.ΑΝ.ε.Ο.

2 Min Read
Ο Γιάννης Θεοφύλακτος, υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκε με μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Αποκατάσταση Αναπηρία Εργασία με Ομαδικότητα – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ.Ο., την πρώτη  Κοιν.Σ.Επ Ένταξης στη Δυτική Μακεδονία. Ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις δράσεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. από τα μέλη της, τα οποία με γνώμονα την κοινωνική οικονομία και την ένταξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην εργασία εφάρμοσαν μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας ως μια λύση που επιφέρει θετικά αποτελέσματα στους ίδιους τους ΑμεΑ , τις οικογένειές τους και κατά συνέπεια σε όλη την κοινωνία.

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος αφουγκραζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα όλων των κατηγοριών αναπηρίας, αλλά και των οικογενειών τους, συνεχάρη για το έργο τους τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ.Ο. που αποτελείται από 9 μέλη, τα πέντε ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα άτομα με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής σε ποσοστό άνω του 50%, και δήλωσε τη στήριξη του στην πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρηματική δραστηριότητα του Συνεταιρισμού στην οποία απασχολούνται στην παραγωγική διαδικασία, άτομα με αναπηρία.

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος επισκέφθηκε το ΚΕΚ ΑμεΑ  Π.Ε Κοζάνης και το ΚΔΑΠμΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης προκειμένου να βρεθεί κοντά στα άτομα με Αναπηρία και να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ενημερώθηκε και κατέγραψε τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν όσο αφορά τη λειτουργία και τη στέγαση των δυο δομών. Παράλληλα , δήλωσε τη στήριξή του στα ΑμεΑ και τους εργαζόμενους και ότι είναι στη διάθεσή τους για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν αυτόν τον ιδιαίτερο και ευαίσθητο χώρο.

Μοιραστείτε την είδηση