Ο νόμος πέπλο προστασίας για …μαυραγορίτες

3 Min Read

Με κάνει έξαλλο αυτή η πρακτική. Ο τρόπος με τον οποίο το ελληνικό κράτος, όλο το σύστημα, στο οποίο υπακούουν αναγκαστικώς και τα μέσα ενημέρωσης, εφαρμόζουν την νομοθεσία της “πολιτικής ορθότητας” στο ιδιαίτερο σκέλος της “προστασίας προσωπικών δεδομένων”. Σφάζει ο άλλος την σύντροφο του,την ερωμένη του, τη γιαγιά του, και, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων για τις οποίες εκδίδεται εισαγγελική διάταξη, δεν δημοσιεύεται ούτε το όνομα ούτε και η εικόνα του. Μόνο το αν ειναι τριαντάχρονος ή εξηνταπεντάχρονος. Είτε, σε άλλες περιπτώσεις,αν ειναι “γνωστός επιχειρηματίας”, ή “δημοφιλής καλλιτέχνης” και άλλες ανοησίες.

Με κάνει ακόμη πιο έξαλλο αυτή η πρακτική όταν καλύπτει και επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται “με την γίδα στην πλάτη”. Είτε νοθεύοντας προϊόντα, είτε επιδιδόμενες σε άγρια αισχροκέρδεια. Ιδίως τώρα που κάποιοι εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις που είτε έχουν ήδη εμφανισθεί, είτε διαγράφονται στον ορίζοντα, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως πχ στο ηλιέλαιο, του οποίου η χώρα αυτή ειναι ο μεγαλύτερος παραγωγός.

- Advertisement -

Με κάνουν έξαλλο οι επίσημες ανακοινώσεις όταν ειναι όπως αυτή: “Διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ, επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68)”.

Δεν έχει επωνυμία αυτή η “αλυσίδα”; Δεν δικαιούνται οι καταναλωτές να γνωρίζουν ποια ειναι, ώστε να την αποφεύγουν; Και αυτήν και εκείνες που έχουν διαπράξει τις άλλες “48 παραβάσεις που αφορούν στις διατάξεις περί αισχροκέρδειας”; Σε τρόφιμα, καύσιμα, ακόμη και σε φάρμακα;

Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής – εκείνης της πραγματικής και όχι αυτής που ανακάλυπταν, στις μέρες μας, οι διάφοροι “πατριώτες”, τύπου Γιώργου Τράγκα- τρία ήταν τα πιο μισητά προσωπα: Του δωσίλογου, του γερμανοτσολιά και του μαυραγορίτη. Και μπορεί με τα δυο πρώτα αρκετοί Έλληνες να μην είχαν έλθει σε άμεση αντιπαράθεση, αλλά την “δράση” των μαυραγοριτών, λίγο έως πολύ, όλοι την υπέστησαν, ιδίως στα αστικά κέντρα της χώρας.

Ε, λοιπόν αυτό που κάνει η συγκεκριμένη “αλυσίδα” και οι παρόμοιοι της έχει ένα και μόνο όνομα: Μαύρη αγορά. Αναβιώνουν τον αισχρό και άτιμο μαυραγοριτισμό. Και ειναι τουλάχιστον εξοργιστικό να τους καλύπτει πέπλο ανωνυμίας.

g[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση