Ο παγκόσμιος Θεοδωρίδης μιλάει για τις σκυταλοδρομίες της Κοζάνης

3 Min Read

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης αποτελεί το «καμάρι» των κατοίκων της Κοζάνης. Ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη του αλλά και σε όλους τους φίλους του στίβου, ο βετεράνος αθλητής και νυν προπονητής του Φιλαθλητικού Κοζάνης θα είναι το κεντρικό πρόσωπο των Βίκος Street Relays που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην πόλη στις 22 Μαΐου. Ως πρεσβευτής των σκυταλοδρομιών ο Θεοδωρίδης καλεί τους συντοπίτες του να συμβάλλουν στην ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα». Λίγες ημέρες πριν τον τέταρτο αγώνα της σειράς ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής και ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στα 60μ. μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ως αθλητής έζησες όλα όσα ονειρευόσουν;

Ναι, ολοκλήρωσα την καριέρα μου καλυμμένος από όλες τις απόψεις. Όταν ξεκινάει κάποιος τον αθλητισμό, όνειρό του είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατάφερα και αγωνίστηκα στο Σίδνει και στην Αθήνα. Παράλληλα κατέκτησα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο ήταν πέρα από κάθε τρελό μου όνειρο!

Τι έχει μείνει ως ανάμνηση;

Αυτό που μένει σε μια καριέρα είναι πως οι καλές στιγμές μετριούνται στα δάχτυλα, ενώ οι δύσκολες είναι πολύ περισσότερες. Ωστόσο όταν κάνεις αναδρομή βλέπεις πως άξιζε ο κόπος του πρωταθλητισμού.

Τι συμβουλεύεις τους μικρούς αθλητές σου;

Να έχουν υπομονή και επιμονή. Δε γίνεται μέσα σε ένα ή δύο χρόνια να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι. Βήμα βήμα, χρόνο με το χρόνο «χτίζεται» ο αθλητής. Το σημαντικότερο είναι να έχεις την υγεία σου.

Ποιες οι διαφορές του σήμερα σε σχέση με τη δική σου εποχή;

Σήμερα τα παιδιά μεγαλώνουν σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο. Δεν υπάρχουν αλάνες για να παίξουν και οι ώρες τους είναι γεμάτες λόγω του διαβάσματος. Είναι πιεσμένα από παντού. Ο αθλητισμός συμπληρώνει τη ζωή τους. Εμείς πρώτα κάναμε αθλητισμό και μετά ασχολούμασταν με τα υπόλοιπα.

Στην Κοζάνη υπάρχει ταλέντο;

Σίγουρα ναι. Υπάρχει κόσμος που ασχολείται με το τρέξιμο. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται πολύ ο μαζικός αθλητισμός. Π.χ. ο Σύνδεσμος Δρομέων Υγείας έχει συμβάλλει σημαντικά. Όσον αφορά στην ακαδημία του Φιλαθλητικού, φέτος έχουμε περισσότερα από 250 παιδιά. Νομίζω πως το τρέξιμο γίνεται τρόπος ζωής.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις για τα Street Relays της Κοζάνης;

Είναι τιμή για την πόλη μας που περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στη σειρά των αγώνων. Ως πρεσβευτής πιστεύω πως η Κοζάνη μπορεί να στηρίξει έναν τέτοιο θεσμό. Αναμένουμε τη μαζική συμμετοχή των συμπολιτών μας μιας και ο σκοπός των αγώνων είναι φιλανθρωπικός.

theodoridis_pic

Βίκος Street Relays

Μοιραστείτε την είδηση