Ο θρίαμβος της υπερβολής

2 Min Read

Με αφορμή την αποκάλυψη ότι η νεαρή ερευνήτρια της NASA και αστέρι της αναγεννητικής ιατρικής Ελένη Αντωνιάδου δεν είναι ότι ακριβώς τα μέσα έγραψαν για εκείνη ότι είναι, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αυτό που είπε ή τέλοσπάντων διέδωσε (αφού η φράση αποδίδεται στον ηθοποιό Τζαβαλά Καρούσο) ο Γιάννης Τσαρούχης «στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις». Επιβεβαιώνεται, επίσης, η ρήση του Γκαίμπελς «όσο πιο τερατώδες το ψέμα, τόσο πιο εύκολα πιστευτό γίνεται».
Στη μεγάλη της η υπερβολή, η κορυφαία, όπως παρουσιάστηκε, ερευνητική καριέρα της νεαρής γυναίκας που έγινε Barbie απο την Mattel, δεν αμφισβητήθηκε. Αμφισβητείς το γείτονά σου που λέει ότι ο γιος του τελείωσε Διοίκηση Επιχειρήσεων, δεν διανοείσαι να αμφισβητείς την ερευνήτρια που λέει ότι έκανε τεχνητή τραχεία, σώζωντας ανθρώπινες ζωές, όταν μάλιστα την έχεις δει και στην εκπομπή της Τατιάνας.
Κάπως έτσι σε αυτή τη χώρα βασίλευσαν κομπογιαννίτες, ψευδοπροφήτες και μπουρδολόγοι δήθεν καθηγητές Πανεπιστημίου. Ποιος αμφισβήτησε για παράδειγμα ότι ο Κώστας Ζουράρις είναι καθηγητής Πανεπιστημίου; Ουδείς. Υπήρξε όμως;
Θα μου πείτε ποιος έψαξε για την πραγματική ταυτότητά τους; Τα μέσα ενημέρωσης λατρεύουν αυτόν που ξεχωρίζει.
Εκείνοι απο την πλευρά τους δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να πουν την αλήθεια και να διορθώσουν την κατάσταση; Προφανώς όχι γιατί τους άρεσε ή τους βόλεψε.

Μοιραστείτε την είδηση