Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου Ρεσιτάλ Πιάνου με την Fateme Beytollahi

3 Min Read

Η Fateme Beytollahi γεννήθηκε το 1993 στο Λεόμπεν, πόλη του κρατιδίου της Στυρίας (Αυστρία). Ξεκίνησε τις μουσικές τις σπουδές στην ηλικία των τεσσάρων στο Ωδείο Johann-Joseph Fux στο Γκρατς με τον Christian Aigner. Στη συνέχεια έμαθε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και “Performing Arts” του Γκρατς με την Maria Zgubic. Το 2011 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και “Performing Arts” της Βιέννης. Σήμερα σπουδάζει με τον Herald Ossberger και τον Peter Józsa πιάνο, τσέμπαλο και Παιδαγωγική του Πιάνου στη Βιέννη και στο Γκρατς.
Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα master-class πιάνου με τους: Susanna Spaemann (“Vienna Young Pianists”), Eugen Jakab, Annamaria Bodoky-Krause, Elisabeth Eschwe (“Allegro Vivo”), Alexander Rößler (“Vienna Master Classes”), Christoph Berner, Peter Ovtcharov, Christopher Hinterhuber (“Allegro Vivo”), Erik T. Tawaststjerna, Daniel Blumenthal, Stefan Arnold, Peter Laul, Andrei Ivanovitch, Murray McLachlan, Nelita True, Joseph Banowetz, Leslie Howard (“Chetham’s Piano Summer School”) και έχει σπουδάσει μουσική δωματίου με τους: Herbert Kefer, Peter Schuhmayer (Artis Quartett), Tim Ovens και Andrea Bischof.
Η Fateme Beytollahi εμφανίζεται συχνά τόσο ως σολίστ, όσο και ως μουσικός δωματίου σε διάφορα σύνολα. Έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Αυστρία, αλλά και στην Ιταλία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 2015 προσκλήθηκε να παίξει στην Opera Bastille στο Παρίσι, ως νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού Grand Prize Virtuoso. Την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό Cittá di Barletta στην Ιταλία. Πρόσφατα, επίσης, ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη, όπου σπούδασε για σύντομο διάστημα στο φημισμένο Ωδείο Rimsky- Korsakow. Το 2013 έπαιξε στο Mozarthaus της Βιέννης, το μόνο σπίτι του Mozart που σώζεται. Έχει συνεργαστεί με την κρατική ραδιοφωνία της Αυστρίας (ORF) για την παραγωγή ενός δίσκου, και έτσι είχε την ευκαιρία να παίξει στο διάσημο Planetensaal, στο Παλάτι του Eggenberg. Από το 2015 έχει την τιμή να είναι μέλος του οργανισμού “Live Music Now” του Yehudi Menuhin. Έχει βραβευτεί από τον οργανισμό Martha- Debelli.

Το πρόγραμμα του Ρεσιτάλ
Johannes Brahms (1833-1897) Two Rhapsodies op. 79
I. Agitato
II. Molto passionato, ma non troppo allegro
Ludwig van Beethoven (1770-1827) Sonata op. 31/3
I. Allegro
II. Scherzo. Allegretto vivace
III. Menuetto. Moderato e grazioso
IV. Presto con fuoco

Fanny Hensel-Mendelssohn (1805-1847) Two Bagatellen
I. Allegretto
II. Con moto
Robert Schumann (1810-1856) Faschingsschwank aus Wien op. 26
I. Allegro
II. Romanze
III. Scherzino
IV. Intermezzo
V. Finale
Αθανασία Κοντού (*1995) Koda (Homage to R. Schumann)
Sphinxes (Butterflies)
Eusebius (Karo)
Karo (Florestan)
Finale (FA.E.. spricht)

Μοιραστείτε την είδηση