Οι δεξιότητες μιας νέας εποχής

1 Min Read
Στη νέα εποχή, αυτή του metaverse, θα χρειαστούμε νέες δεξιότητες. Το Metaverse αποτελεί ένα Διαδίκτυο μέσα στο Διαδίκτυο. Θα προσφέρει μέσω της τεχνολογίας AR (augmented reality – επαυξημένη πραγματικότητα) και VR (virtual reality – εικονική πραγματικότητα) καθηλωτικές εμπειρίες στους χρήστες του.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, στο νέο αυτό “θαυμαστό” κόσμο; Εκεί θα μπαίνεις εικονικά στο περιβάλλον που βρίσκεται ο φίλος σου, η παρέα σου, χρησιμοποιώντας ειδικά γυαλιά και ακουστικά.  Δεν θα υπάρχει αφή, γεύση, όσφρηση, αλλά μόνο ακοή και όραση με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Είναι ουσιαστικά ένα αληθοφανές περιβάλλον, το οποίο, ωστόσο, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Όμως και χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί για το πως το νέο αυτό σύμπαν θα επηρεάσει τους χρήστες ατομικά, αλλά και την κοινωνία συνολικότερα με έμφαση στη δημοκρατία.

Η απάντηση βρίσκεται μόνο στην εκπαίδευση και στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων από τους πολίτες που θα αντιλαμβάνονται πότε πρέπει να δράσουν και πότε αρκεί μια εικονική συμμετοχή σε διαδήλωση, αλλά και πως να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά θέματα ψηφιακής ασφάλειας που μπαίνουν.

Μοιραστείτε την είδηση