Οι ενεργειακές κοινότητες της Δυτικής Μακεδονίας συναντιούνται για πρώτη φορά

2 Min Read

Στόχος η σύμπραξη για επίλυση προβλημάτων και η αξιοποίηση των ευκαιριών της Δίκαιης Μετάβασης

Με στόχο τον συντονισμό και την χάραξη κοινής πορείας διεκδίκησης και αξιοποίησης των ευκαιριών που δίνει η Δίκαιη Μετάβαση, οι ενεργειακές κοινότητες της Δυτικής Μακεδονίας συναντιούνται για πρώτη φορά για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και κοινής πορείας. Η συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας ευελπιστούν να συμμετάσχουν οι αυτοδιοικήσεις της περιοχής και φορείς.

- Advertisement -

«Πιστεύουμε ότι οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν κρίσιμο και χρήσιμο εργαλείο για την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση της περιοχής και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας όπως και για την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων της δίκαιης μετάβασης. Επίσης είναι μια σπάνια ευκαιρία για την περιοχή γιατί υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούμε να αρπάξουμε και να γίνει πραγματικότητα η ενεργειακή δημοκρατία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες να αποτελέσουν το εργαλείο που θα δημιουργήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον για τις τοπικές επιχειρήσεις» ανέφερε μιλώντας στον «Χ» ο Λευτέρης Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Όφελος».

Το όλο εγχείρημα στηρίζει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στην πρώτη αυτή συνάντηση, θα συμμετέχουν συλλογικότητες και φορείς για να γίνει μια προσπάθεια συντονισμού των επόμενων βημάτων και διεκδικήσεων.

«Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα το ζήτημα των ενεργειακών κοινοτήτων στην κοινωνική και πολιτική διάσταση, να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να γίνουν πολλές ενεργειακές κοινότητες και κυρίως να πιέσουμε και να πείσουμε τους φορείς της αυτοδιοίκησης και της πολιτείας να ασχοληθούν σοβαρά και να λύσουν προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να υλοποιήσουμε έργα αυτοπαραγωγής ΑΠΕ για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν προσιτή οικονομικά καθαρή ενέργεια για να αξίζει κάποιος να ζει σε αυτόν τον τόπο» πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης.

Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση