Όλα έτοιμα για τη μεταβίβαση του Φ/Β πάρκου της ΔΕΗ στους κατοίκους της Ακρινής

2 Min Read

Άδωνις Γεωργιάδης: Η δέσμευση μας έγινε πράξη

H Ακρινή ήταν ο τελευταίος σταθμός του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην Κοζάνη. Εκεί μαζί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη και τον Πρόεδρο της Ακρινής Γιάννη Αντωνιάδη, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη μετατροπή του χωρίου στο πρώτο Πράσινο Χωριό στη στεριά.

- Advertisement -

Όπως ενημέρωσε ο κ. Αμανατίδης το ΑΦΜ της Ενεργειακής Κοινότητας, στην οποία θα μεταβιβαστεί  Φ/Β πάρκο από πλευράς ΔΕΗ έχει δημιουργηθεί και πλέον «όλα έχουν μπει σε μια σειρά».

«Μόλις η Τοπική Κοινότητα μας δώσει τα πρώτα 15 ονόματα θα μεταφερθεί το Φ/Β από τη ΔΕΗ, με μέλη όσοι έχουν συμφέρον από την ανάπτυξη του χωριού και θα αρχίσει να χρηματοδοτείται ο κάθε πολίτης ξεχωριστά. Ευελπιστώ η Ακρινή να είναι το πρώτο Πράσινο Χωριό σε στεριά» ανέφερε και πρόσθεσε πως για το χωριό επίσης «έχουν σχεδιαστεί οι προδιαγραφές για τις  μελέτες εφαρμογής για έργα υποδομής καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης για το εξοικονομώ και τις μονώσεις στις στέγες των σπιτιών».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αντωνιάδης, Προέδρος Ακρινής ζήτησε να «τρέξουν» οι δεσμεύσεις για έργα υποδομών στο χωριό από πλευράς κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «ως Υπουργός Ανάπτυξης είχα παρακολουθήσει από κοντά τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει η Ακρινή το Πρώτο Πράσινο Χωριό στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι για τη μεταβίβαση του πάρκου από τη ΔΕΗ στους κατοίκους. Η δέσμευση μας έγινε πράξη. Θέλουμε να εισπράξει η περιοχή όσο έδωσε τόσα χρόνια στην χώρα λόγο λιγνίτη».

Μοιραστείτε την είδηση