Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία- Συρία

2 Min Read

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία Συρία, μετά τον καταστροφικό και φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023. Η μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από Κοζάνη για Αθήνα-Πειραιά και από εκεί ταξίδεψαν με τα «πλοία αλληλεγγύης» για τον τελικό προορισμό τους.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης που είχαν το συντονισμό της συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία εκφράζονται ευχαριστίες στους δημότες των 13 Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για την άμεση κινητοποίηση της χώρας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους των γειτονικών μας χωρών.

- Advertisement -

Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και ο α ́ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Δήμους της Περιφέρειας έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, με μία άνευ προηγουμένου συμμετοχή στο όλο εγχείρημα, προκειμένου να ανακουφίσουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας και να τους στηρίξουν αυτές τι πρώτες δύσκολες ημέρες.

Τα είδη πρώτης ανάγκης από τους 13 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης του Δήμου Κοζάνης, με σκοπό τη μεταφόρτωσή τους και αποστολή το λιμάνι του Πειραιά.

Οι διοργανωτές εκφράζουν, επίσης, τις ευχαριστίες τους στις εθελοντικές οργανώσεις που βοήθησαν στην φορτοεκφόρτωση του υλικού της ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης, η λέσχη ειδικών δυνάμεων Κοζάνης, το Σώμα Ελληνικού οδηγισμού, καθώς και πολλοί ιδιώτες.

Μοιραστείτε την είδηση