Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Κοζάνη

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή με μεγάλη επιτυχία το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, στον αύλειο χώρο του Βαλταδώρειου Γυμνασίου Κοζάνης.
Ένα φεστιβάλ με πλούσιο   πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες, συζητήσεις , ζωντανή μουσική , προβολή ταινιών και όχι μόνο.
Στη σημασία της διεξαγωγής για 8η συνεχόμενη φορά του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ αναφέρθηκε ο υπεύθυνος της Άρσις Κοζάνης Δημήτρης Λεούδης. “Είναι πολύ σημαντικό για την Κοζάνη αλλά και για μας ότι η πόλη είναι μια απ τις λίγες πόλεις η οποία κρατάει ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ, πόσο μάλλον για 8 χρόνια. Κάτι πραγματικά δύσκολο για μια μικρή πόλη. Για μας ήταν ένα σημαντικό σημείο συνάντησης καθώς στο φετινό φεστιβάλ συμμετείχαν πάνω από 30 φορείς απ’ όλη την Ελλάδα, για ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και προβληματισμών που απασχολούν όχι μόνο τη χώρα μας αλλά όλη την Ευρώπη”.
Όπως τόνισε ο κ. Λεούδης τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές και ουσιαστικές καθώς “τελευταία βλέπουμε ότι υπάρχει μια σημαντική αύξηση της ακροδεξιάς και μιας ρητορικής μίσους, η οποία επηρεάζει και νεαρές ηλικίες”.
Το φεστιβάλ είχε διάφορες θεματικές και δραστηριότητες , καθημερινά υπήρχε παιδικό φεστιβάλ, προβολές ταινιών για παιδιά και ενήλικες . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ανοιχτές συζητήσεις, τη πρώτη μέρα του φεστιβάλ σχετικά με την αποδόμηση του φύλου αλλά και το ρατσισμό στην καθημερινότητα.
“Η συμμετοχή για μας φέτος ήταν πολύ ικανοποιητική και όλα κύλησαν ευχάριστα” κατέληξε ο κ.Λεούδης.

Μοιραστείτε την είδηση