Ορκίστηκε Περιφερειάρχης ο Γιώργος Κασαπίδης- “Θέλουμε να κάνουμε την Δυτική Μακεδονία μια Περιφέρεια πρότυπο”

2 Min Read

“Θέλουμε να κάνουμε την Δυτική Μακεδονία μια Περιφέρεια πρότυπο, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο”.  Με αυτή τη φράση του ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης έδωσε το στίγμα του κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ασφυκτικά γεμάτη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Την τελετή ορκωμοσίας  πραγματοποιήσε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, παρουσία του συνόλου των Μητροπολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Να σημειώσουμε πως πολιτικό όρκο έδωσαν οι σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης και o Στέφανος Πράσσος.

Η τελετή έγινε σε εξαιρετικό κλίμα με ανταλλαγές ευχών με τον Γιώργο Κασαπίδη   από τους επικεφαλείς των παρατάξεων Θόδωρο Καρυπίδη, Γεωργία, Αθανάσιο Χαστά, Χρήστο Σαββουλίδη και Στέφανο Πράσσο.

- Advertisement -

To μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή των ψηφοφοριών για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και την Εκλογή Μελών της Οικονομικής Επιτροπή.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη η κ. Ευφροσύνη Ντιό, Αντιπρόεδρος ο κ. Ιωάννης Λιάσης και Γραμματέας ο κ. Απόστολος Τζιώτζης.Για την Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη ο κ. Στέργιος Κιάνας, ο κ. Θωμάς Μάνος, η κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο κ. Ηλίας Κάτανας, η κ. Μαρία Καρυπίδου – Κηπουρίδου και ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης και ως αναπληρωματικά μέλη ο κ. Λάμπρος Χατζηζήσης, ο κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης, ο κ. Αθανάσιος Φωλίνας, ο κ. Αντώνης Δασκαλόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Κώττας και ο κ. Γρηγόριος Γιαννόπουλος.

Παράλληλα με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Κασαπίδη, ορίζονται ως χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι κάτωθι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

1. Ο κ. Γρηγόριος Τσιούμαρης ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

2. Ο κ. Ιωάννης Κιοσές ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

3. Ο κ. Δημήτριος Σαββόπουλος ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

4. Ο κ. Ιωάννης Γιάτσιος ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Μοιραστείτε την είδηση