Οξύνεται το πρόβλημα με τις επιθέσεις σκύλων στην Κοζάνη

2 Min Read

“Ο δήμος Κοζάνης, παρόλο που έχει στην αρμοδιότητά του τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, έχει από πίσω του μια νομοθεσία που κυριολεκτικά μας “δένει” τα χέρια. Όλο αυτό το έργο που γίνεται καθημερινά, δεν θα φανεί αν δεν αλλάξει η νομοθεσία” τονίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου, μετά και τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων αδέσποτων σε ανθρώπους στην πόλη της Κοζάνης, με το πρόβλημα να φαίνεται πως δεν λύνεται άμεσα.

Το πρωί της Τετάρτης ένας μαθητής λυκείου ήταν το νέο θύμα στην περιοχή του Αγ. Αθανασίου. Ο μαθητής κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την Ε. Τασοπούλου το πρόβλημα οξύνεται διαρκώς και ο δήμος πράττει ότι ορίζει η νομοθεσία. Παρ’ όλη τη δουλειά που γίνεται καθημερινά με εμβολιασμούς και στειρώσεις, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Σε πολλές τοπικές κοινότητες αυτοκίνητα κατεβάζουν σκυλιά, με αυτούς που το κάνουν να προφασίζονται ότι είναι υπάλληλοι του δήμου. Σύμφωνα με την Τασοπούλου, ο δήμος δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των ζώων, αφού κάθε μέρα νέες αγέλες εμφανίζονται, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επαφή και με την αστυνομία. Απο τη μια το συνεργείο μαζεύει καθημερινά, και απο την άλλη εμφανίζονται νέες αγέλες.

Η αλλαγή της νομοθεσίας είναι απαραίτητη για να αλλάξει η κατάσταση τονίζει η αντιδήμαρχος, ενώ “ένα πρόβλημα είναι ότι τα συνεργεία έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά με τους αυτοαποκαλούμενους φιλόζωους που εμφανίζονται αυτόματα και αρχίζουν τις απειλές και τις ύβρεις εναντίον των υπαλλήλων. Προχθές αναγκαστήκαμε να φωνάξουμε την αστυνομία. Ο νόμος δεν βοηθάει καθόλου ούτε στην ευζωία των ζώων, ούτε στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών”.

Η κ. Τασοπούλου επισημαίνει ότι αφενός είναι απαραίτητη η στείρωση των ζώων, ενώ σε ότι αφορά στις επανεντάξεις τα σκυλιά πρέπει να βρίσκονται σ’ ένα χώρο με προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν ευζωία και ασφάλεια.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση