«Πάγωσε» το θέμα για το Ληξιαρχείο της Αιανής

4 Min Read

Ανακλήθηκε η απόφαση του Δημάρχου για τη συγχώνευση

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης μετά και από τις αντιδράσεις αιρετών και κατοίκων της Αιανής, έστειλε έγγραφο ανάκλησης της απόφασης του για τη συγχώνευση των ληξιαρχείων του Δήμου Κοζάνης, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αρμόδια υπηρεσία να το κάνει δεκτό και ως αποτέλεσμα δεν θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για τη συγχώνευση όλων των ληξιαρχείων σε ένα, με έδρα την πόλη της Κοζάνης έως ότου λάβει την τελική απόφαση από τον Δήμαρχο Κοζάνης.

- Advertisement -

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ο κ. Κοκκαλιάρης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αιανής και τον ενημέρωσε πως θα στείλει το έγγραφο ανάκλησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι το οποίο έγινε τη Δευτέρα και λίγες ημέρες αργότερα μετά από επικοινωνία που είχαν οι αιρετοί της Αιανής με την υπεύθυνη υπάλληλο του υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, επιβεβαιώθηκε πως έχει λάβει το εν λόγω έγγραφο και το θέμα έχει «παγώσει».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης μιλώντας στο «Χ» ανέφερε πως πήρε την απόφαση να στείλει το σχετικό έγγραφο ανάκλησης για να «παγώσει» το θέμα προσωρινά και να καθησυχαστούν οι κάτοικοι της Αιανής, με την επίσημη θέση του δήμου να είναι πως επιμένουν στη συγχώνευση των ληξιαρχείων αλλά στοχεύουν, εν μέσω άλλων, στην ενδυνάμωση των ΚΕΠ καθώς δεν θα χρειάζεται να μετακινηθούν οι κάτοικοι στην Κοζάνη και οι διαδικασίες θα γίνονται μέσω του Ληξιαρχείου στην Κοζάνη και των ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων. 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης

Όπως ανέφερε, πρώτα θα γίνουν περαιτέρω συζητήσεις και συναντήσεις με τους κατοίκους αλλά και τους αιρετούς των κοινοτήτων που αφορά η συγχώνευση των ληξιαρχείων, θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και θα πάει προς ψήφιση και στη συνέχεια θα στείλουν την τελική τους απόφαση προς το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο τοπικός σύμβουλος της Αιανής, Στέλιος Κύρινας

Ο τοπικός σύμβουλος της Αιανής, Στέλιος Κύρινας σημείωσε αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν αναμονή της επίσημης κοινοποίησης του εγγράφου προς την τοπική κοινότητα και πως υπάρχει το αίσθημα δικαίωσης στον κόσμο της Αιανής αλλά ο ίδιος δεν το βλέπει ως μια νίκη αλλά ως μια λογική απόφαση. «Δεν θεωρώ πως είναι μια νίκη, όπως έτσι επικοινωνείται, αλλά θεωρώ πως είναι μια λογική σκέψη που επικράτησε, έστω και μετά από όλα αυτά που έχουν προηγηθεί και ευελπιστούμε σε μια καλύτερη συνεργασία με το Δήμο από εδώ και πέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ζήτημα είχε φτάσει και στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. Το σχόλιο της ΚΟΒ Αιανής του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η δίκαιη διεκδίκηση και απαίτηση των κατοίκων της Αιανής και των άλλων τοπικών κοινοτήτων είχε σαν αποτέλεσμα τη συνέχιση της λειτουργίας του ληξιαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Αιανής όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων.

«Αυτό το γεγονός δείχνει το δρόμο για όλα τα προβλήματα που μαυρίζουν τις ζωές μας. Επειδή η πολιτική της “εξοικονόμησης πόρων και προσωπικού”, του “κόστους οφέλους”, των χαρατσιών  των φόρων, των ελλιπών υποδομών, των ελλείψεων σε προσωπικό στο δήμο, στο νοσοκομείο κλπ συνεχίζει να υπάρχει,   καλούμε το λαό της Αιανής, όχι μόνο να είναι σε επαγρύπνηση, αλλά να οργανώσει τον αγώνα του μέσα από τους φορείς της περιοχής και τα σωματεία του, για αγωνιστική λύση – ανακούφιση στα προβλήματά του» ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση