Παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Το παιδί και ο παπαγάλος,το τελευταίο Καλοκαίρι στη Σμύρνη»

1 Min Read

Η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Αλεξίας Βόγδου σε εικονογράφηση Θεοδώρας Παπαβασιλείου Βίκα «Το παιδί και ο παπαγάλος,το τελευταίο Καλοκαίρι στη Σμύρνη» , πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού και έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρέμβαση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το θέμα του βιβλίου είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής.

Το καλοκαίρι του 1921 ο μικρός Αρσένης ζει με την οικογένεια του στη Σμύρνη, περνώντας ανέμελα την παιδική του ηλικία με τον αγαπημένο του παπαγάλο Φρίξο, μη μπορώντας να φανταστεί την καταιγίδα που ερχόταν και θα άλλαζε δραματικά την ζωή του. Η οικογένειά του, εγκατεστημένη στα παράλια της Μικράς Ασίας παρακολουθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν ελπίζοντας, πως πόθοι αιώνων για λευτεριά από τους Τούρκους θα πραγματοποιηθούν.Ένα χρόνοι αργότερο το καλοκαίρι 1922, λίγο πριν τα τραγικά συμβάντα της καταστροφής της Σμύρνης, των παραλίων της Μικράς Ασίας και του ξεριζωμού του Ελληνικού πληθυσμού, η οικογένεια του Αρσένη βλέποντας τον κίνδυνο, ετοιμάζονται για τον δρόμο της προσφυγιάς. Όμως η μοίρα δυστυχώς άλλα τους επιφυλάσσει…

Μοιραστείτε την είδηση