Πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή οι αυξήσεις σε νερό και τηλεθέρμανση- Παράσταση διαμαρτυρίας απ’ έξω

2 Min Read

Πέρασε  το μεσημέρι από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ για την ύδρευση και την τηλεθέρμανση.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική  περιλαμβάνει την αύξηση της τάξης του 10% στην τηλεθέρμανση, κατάργηση του 80% στο νερό και ενσωμάτωση του στην τιμή νερού, που θα οδηγήσει σε μεσοσταθμική αύξηση του κόστους για τους καταναλωτές της πόλης της Κοζάνης ανέρχεται σε 6,79% και για τα τοπικά Διαμερίσματα σε 10,11%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ υπερψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα και του Κυριάκου  Μιχαηλίδη και καταψήφισε όπως αναμενόταν ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος Να Ζεις Χάρης Κουζιάκης αλλά και   Σάββας Αλεξανδρίδης, που πρόσκειται στην παράταξη του Βαγγέλη Σημανδράκου.

Την ίδια ώρα απ’ έξω οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, αλλά και εργασιακά σωματεία προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρόεδροι ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% και την ενσωμάτωσή του στην τιμή του νερού με επιπλέον προσαύξηση 6,79% για την πόλη της Κοζάνης και 10,11% για τα δημοτικά διαμερίσματα.

«Το νερό δεν είναι απλά ένα δημόσιο αγαθό, αλλά ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο καλείται η ΔΕΥΑΚ να φροντίσει, ώστε να παρέχεται όχι μόνο καθαρό, αλλά και οικονομικά προσιτό» είπαν για ακόμα μια φορά οι πρόεδροι.

 

Μοιραστείτε την είδηση