Περίπου 300 κλειδιά καταστημάτων εστίασης παρέδωσαν στον Δήμαρχο Κοζάνης οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων

3 Min Read

Καθοριστική η στήριξη των επιχειρήσεων, λένε οι ιδιοκτήτες

Του Σωκράτη Μουτίδη

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του “ΕΡΜΗ” λίγο πριν παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων στον Δήμαρχο Κοζάνης

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους στον Δήμαρχο Κοζάνης παρέδωσαν το πρωί της Τετάρτης περίπου 300 καταστηματάρχες της πόλης, ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά των ελάχιστων, όπως λένε, μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης στις επιχειρήσεις. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του τοπικού συλλόγου «ΕΡΜΗΣ», παρέδωσαν το κουτί με τα κλειδιά, ζητώντας την στήριξη του Δήμου και την βοήθεια του στην δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Πρόεδρος του “ΕΡΜΗ” Γιάννης Μπασίνας

«Είμαστε αγανακτισμένοι και δεν αντέχουμε. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Η έρευνα της ΓΣΒΕΕ λέει ότι 4 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν. Όσον αφορά στην Κοζάνη, πάνω από το 50% των επιχειρήσεων δεν έχουν ρεύμα για να ανοίξουν, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που πήραμε ήταν δάνεια και δεν κάλυψαν ούτε τις υποχρεώσεις μας για τις ασφάλειες και τα ενοίκια Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Ζητάμε άμεση χρηματοδότηση για να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ» Γιάννης Μπασίνας.

 

Ο Αντιπρόεδρος του “ΕΡΜΗ” Αλέκος Βουτυρής

«Εμείς εκπροσωπούμε περίπου 300 καταστηματάρχες και τόσα είναι και τα κλειδιά που φέραμε στον Δήμαρχο. Εκπέμπουμε SOS ειδικά αυτά τα μαγαζιά που δεν έχουν ρεύμα. Να εισακουστούν τα αιτήματά μας και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλέκος Βουτυρής.

 

 

 

Μαλούτας: «Άλλος εκδήλωσε ενδιαφέρον να παραλάβει τα κλειδιά»

Την πλήρη στήριξή του στον κλάδο των εστιατορίων και καφέ της πόλη εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Ο κ. Μαλούτας παίρνοντας από τον Πρόεδρο του «ΕΡΜΗ» το κουτί με τα κλειδιά, είπε πως «άλλος εκδήλωσε ενδιαφέρον να παραλάβει τα κλειδιά των καταστημάτων» εννοώντας τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας

Ο Δήμαρχος Κοζάνης δήλωσε πως μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι καταστηματάρχες για τους μήνες που είναι κλειστοί απαλλάσσονται από τα τέλη κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων, τους επιστρέφονται τα ανταποδοτικά τέλη και τους δίνονται και άλλες διευκολύνσεις. «Προσδοκούμε πως από πλευράς Κυβέρνησης θα έρθει αυτή η πολυπόθητη περαιτέρω στήριξη» κατέληξε ο κ. Μαλούτας.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση