Περιζήτητη και φέτος η φοιτητική στέγη- Σε ποιες τιμές κυμαίνονται τα ενοίκια

3 Min Read

Περιζήτητη είναι για άλλη μια χρονιά η αγορά ακινήτων της Κοζάνης, ενόψει του ερχομού των νέων φοιτητών του νέου ισχυροποιημένου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Δυτικής Μακεδονίας, Νίκο Βαντσιώτη, σπίτια στην Κοζάνη υπάρχουν, αλλά λιγότερα συγκριτικά με άλλες χρονιές, ενώ οι τιμές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.
«Η Κοζάνη έχει ακίνητα. Φέτος είναι λίγο λιγότερα, ως αποτέλεσμα του ότι εδώ και 11 χρόνια δεν έχουν εκδοθεί νέες οικοδομικές άδειες και δεν ανεγείρονται νέα κτίρια. Το θετικό είναι ότι παρ’ όλη την έλλειψη, οι τιμές είναι συγκρατημένες στα περυσινά επίπεδα, χωρίς μεγάλες μεταβολές. Οι ιδιοκτήτες δεν είναι υπερβολικοί στις απαιτήσεις του και μάλιστα σε σχέση με τις παροχές των ακινήτων στην Κοζάνη» αναφέρει ο κ. Βαντσιώτης.
Ο έμπειρος κτηματομεσίτης επισημαίνει τα πλεονεκτήματα της στέγης στην Κοζάνη, όπως η Τηλεθέρμανση που δεν είναι τόσο δαπανηρή όσο άλλες μορφές θέρμανσης, αλλά και η καλή κατάσταση των διαθέσιμων σπιτιών.


«Τα σπίτια θα πρέπει να είναι ανακαινισμένα και καλοσυντηρημένα» αναφέρει ο κ. Βαντσιώτης και προσθέτει ότι αυτό είναι σημαντικό να το σέβονται και οι ενοικιαστές με βάση και τους όρους του συμβολαίου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα στούντιο στην Κοζάνη φτάνει τα 180 ευρώ, ενώ μια γκαρσονιέρα κυμαίνεται απο 200 έως 230 ευρώ. Δυάρι μπορεί να βρει κάποιος και με 250 ευρώ, ενώ τα τριάρια σπανίζουν.
Ο κ. Βαντσιώτης συνιστά σε φοιτητές και γονείς, αλλά και σε όσους αναζητούν στέγη να μην πανικοβάλλονται από τα όσα διαβάζουν στο διαδίκτυο, αλλά να αναζητούν συμβουλή απο τα μέλη του συλλόγου κτηματομεσιτών.
Φέτος, αυτό που αλλάζει με το νέο Πανεπιστήμιο, όπως επισημαίνει ο κ. Βαντσιώτης, είναι «ότι δεν ξέρουμε που θα στεγαστούν τα τμήματα. Παλαιότερα ρωτώντας τα παιδιά σε ποια σχολή είναι, μπορούσαμε να τα κατευθύνουμε και που να νοικιάσουν».
Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει εφόσον η Κοζάνη είναι πόλη βατή και όλες οι αποστάσεις προσεγγίζονται εύκολα. Γενικότερα, όπως επισημαίνει ο κτηματομεσίτης, υπάρχουν θετικά σχόλια από όσους έρχονται και σε σχέση με τη συμπεριφορά, αλλά και τη προθυμία των κατοίκων να εξυπηρετήσουν τους νέους φοιτητές.

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση