«Πιλότος» για την ανοιχτή Διακυβέρνηση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε ο αν. υπουργός εσωτερικών Χρ. Βερναρδάκης από την Κοζάνη

3 Min Read

Ένα στοίχημα για όλη τη Δυτική Μακεδονία είναι αυτό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη. Ο κ. Βερναρδάκης χαρακτήρισε τη Δυτική Μακεδονίας περιφέρεια «πιλότο» στο θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ ανακοίνωσε τη συνεργασία που υπάρχει με τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας που θα συνεργαστεί πάνω σε θέματα προδιαβούλευσης.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ανοιχτών δεδομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά «ηλεκτρονική διακυβέρνηση σημαίνει αλλαγή προς το καλύτερο, αναβάθμιση του λογισμικού της δημοκρατίας μας, καλύτερες σχέσεις με τους πολίτες, ποιοτικότερη εξυπηρέτηση, αλλά κυρίως διαφάνεια. Είναι μια υπόθεση που είδαμε πολύ ζεστά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θεωρώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προσθέτοντας πως «ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη. Συχνά τα “δεν γίνεται” γίνονται περισσότερα από τα “ναι μπορούμε”. Το στοίχημα μας από την πρώτη στιγμή ήταν να μετατρέψουμε τα θέλω σε μπορώ, τα δε γίνεται σε γίνεται, ξεπερνώντας τα διαπιστωμένα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε προσωπικό, όσο και σε απαραίτητα εργαλεία».

- Advertisement -

Το έργο της διαβούλευσης παρουσίασαν αναλυτικά ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παντελής Αργυριάδης, ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ Θεόδωρος Καρούνος και τα στελέχη της Περιφέρειας Κλεοπάτρα Τσώκρη, Δημήτρης Καραθανάσης και Ιωάννα Κωσταρέλλα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της ηλεκτρονικοποίησης των εγγράφων και της διαλειτουργικότητας, αλλά και στη ηλεκτρονική διαβούλευση.

Ήδη η Περιφέρεια βρίσκεται σε επαφή τόσο με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όσο και με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κάτι που θα επιτρέψει την πρόσβαση των υπηρεσιών σε μια μεγάλη δεξαμενή στοιχείων και εγγράφων, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης.

Η παρουσίαση του προγράμματος της Ανοιχτής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (κτίριο Π.Ε. Κοζάνης), παρουσία του βουλευτή Μ. Δημητριάδη, των δημάρχων Κοζάνης, Σερβίων-Βελβεντού, Δεσκάτης, αυτοδιοικητικών και στελεχών της περιφέρειας.

Μοιραστείτε την είδηση