Ποιους δείκτες προσέχετε στις δημοσκοπήσεις;

3 Min Read

Θαρρώ πως δεν θα είμαι εκτός πραγματικότητος, αν υποθέσω ότι , όλοι εκείνοι οι συνεργάτες σας που θέλουν να σας ειναι ευχάριστοι, είτε στο Μαξίμου είτε στην κυβέρνηση και στο κόμμα σας, θα σας εκφράζουν την άγρια χαρά τους για τα όσα προβάλλονται από την τελευταία δημοσκόπηση. Ιδίως λαμβανομένου υπόψη του ότι η έρευνα αυτή έγινε μετά το κρατικό κουλουβάχατο περί την διαχείριση της κακοκαιρίας. Θα ειναι περιχαρείς για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να προηγείται και πάλι με εννέα ποσοστιαίες μονάδες, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Που μάλιστα ανεβαίνουν στις δέκα με την “αναγωγή”, που μετατρέπει και τους αναποφάσιστους σε αποφασισμένους.

Δε λέω, ειναι ένα στοιχείο και αυτό. Αλλά φοβάμαι πως όποιος εστιάζει μόνο σε αυτό και παραβλέπει όλα τα άλλα, μάλλον αλληθωρίζει κ. Πρόεδρε. Ας ελπίσουμε ότι δεν είστε και εσείς μεταξύ αυτών που αλληθωρίζουν. Ότι δίνετε μεγαλύτερη σημασία σε ένα άλλο στοιχείο, Στο ότι δηλαδή και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει, για μια ακόμη φορά, μια συρρίκνωση του ποσοστού που, ως “φωτογραφία της στιγμής”, δείχνει πια ειναι η συνολική εκλογική σας απήχηση. Το ότι δηλαδή δείχνει πως χάσατε άλλη μια μονάδα. Εκτός αν σας παρηγορεί το γεγονός ότι το ίδιο έπαθε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

Αν μένετε απλώς ικανοποιημένος από την διαφορά με τον Τσίπρα, μάλλον δεν μπορούμε να περιμένουμε σοβαρές διορθώσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Διότι τέτοιες διορθώσεις κάνουν, συνήθως, οι πολιτικοί ηγέτες, όταν πράγματι εκλαμβάνουν ως “καμπανάκι”, ως προειδοποιητικό σήμα, τις καταγραφόμενες από τους δημοσκόπους -υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ειναι έγκυροι- απώλειες ψηφοφόρων.

Προφανώς και ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι “δεν τρέχει τίποτε”. Και αντί να προβληματίζεται …πανηγυρίζει επειδή ο Κόστα, στην Πορτογαλία πέτυχε μεγάλο θρίαμβο, εξασφαλίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος. Μόνο που κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι ο Κόστα, που ιδεολογικώς ειναι συγγενής προς τον Ανδρουλάκη και όχι τον Τσίπρα,  σύρθηκε σε πρόωρες εκλογές όταν αποχώρησαν από την κυβέρνηση “με προοδευτική κατεύθυνση”, οι “Αριστεροί Ριζοσπάστες” ομογάλακτοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι κομμουνιστές.

Πράγματα δηλαδή που θα καταδικασθούμε να ζήσουμε και εμείς αν, λόγω απλής αναλογικής, χρειασθεί να συγκροτηθεί καμιά τέτοια κυβέρνηση “προοδευτικής κατεύθυνσης”.  Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο μεγάλες ειναι οι ευθύνες σας, να αλλάξετε αυτή τη διαδικασία της μικρής μεν αλλά συνεχούς φθοράς,ώστε να αποφύγουμε περιπέτειες;

g[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση