Πόσους ακόμη θα εξαπολύσετε εναντίον μας;

3 Min Read

Εκτός από την 7η Ιουλίου, την ημέρα των εκλογών, έχουμε μπροστά μας άλλη μια κρίσιμη ημερομηνία για τον μήνα που μας έρχεται. Είναι η 1η Ιουλίου. Διότι ο μήνας αυτός θα μας κάνει …ποδαρικό με ένα πολύ …δώρο: Με την έναρξη εφαρμογής του νέου ποινικού κώδικα, που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση, θα ανοίξουν οι πόρτες των φυλακών για να εξέλθουν, βάσει ευεργετικών διατάξεων που μειώνουν τις ποινές τους, εκατοντάδες καταδικασμένοι για εγκλήματα ζωής, ληστείες, κλοπές, βιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σας.
Οι εισηγητές αυτών των διατάξεων, κυρίως καθηγητές της νομικής, που ασκούν επαγγελματικώς και την δικηγορία, έκαναν άριστα τη δουλειά τους, ως προς τα συμφέροντα τους. Διότι, πολλοί από εκείνους που θα ευεργετηθούν, αποφυλακιζόμενοι, συμβαίνει, όλως τυχαίως και συμπωματικώς, να είναι πελάτες τους. Ενήργησαν βάσει της πρακτικής «τα καλά και συμφέροντα» για τους πελάτες τους και τους ίδιους.
Την μεγάλη ευθύνη όμως δεν την αναζητούμε από εκείνους που …ευλόγησαν τα γενιά τους, ως εισηγητές. Άλλα από εκείνους, από την πολιτική ηγεσία δηλαδή, που αποδέχθηκαν αυτές τις εισηγήσεις. Ήδη η καθημερινότητα των πολιτών είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι μικρές και μεγάλες συμμορίες, άλλα και οι μεμονωμένοι αδίστακτοι εγκληματίες, τρομοκρατούν την κοινωνία. Σκεφθείτε τι έχει να γίνει με τις νέες αποφυλακίσεις.
Και μη φαντασθείτε ότι οι αποφυλακίσεις θα ολοκληρωθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα είναι συνεχείς. Ακόμη και εκείνοι που έχουν καταδικασθεί σε δις, τρις ή τετράκις ισόβια, πρόκειται συντόμως να αποφυλακισθούν. Διότι, κατά τον νέο κώδικα, που …απαγορεύει να μείνει κάποιος πάνω από 25 χρόνια στην φυλακή, όσα «ισόβια» και αν έχει εισπράξει, όσοι συμπληρώνουν 16 χρόνια κράτησης θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να …εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους στο σπιτάκι τους!!!. Μηδέ του Κουφοντίνα εξαιρουμένου.
Ευλόγως, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ζητά να ανασταλεί η ισχύς των νέων κωδίκων, ώστε να διορθωθούν τα επικίνδυνα λάθη που περιλαμβάνουν. Διότι, όπως συμβαίνει διεθνώς, για κάποιες κατηγορίες εγκλημάτων, πρέπει να ισχύει το λεχθέν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κατά την δίκη των πραξικοπηματιών: «Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια».
Δυστυχώς, εδώ είναι ο τόπος που ξευτελίζονται, γελοιοποιούνται, προσαρμόζονται, κατά το δοκούν, στα συμφέροντα ισχυρών ομάδων πίεσης, όλες οι έννοιες. Σιγά που θα ξέφευγαν και τα «ισόβια».
Αλίμονο μας.

Μοιραστείτε την είδηση