Πραγματικότητα το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Αυτισμό. Εγκαινιάζεται την Κυριακή

2 Min Read

Το σύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Αυτισμό ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και σηματοδοτεί την υλοποίηση ενός στόχου που έθεσε από την υλοποίηση του ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης. Πρόκειται για ένα όραμα που πήρε σάρκα και οστά, έστω και με καθυστέρηση δέκα ετών, και την Κυριακή αυτή το μοναδικό στη Δυτική Μακεδονία Κέντρο εγκαινιάζεται.

«Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2006 και πρώτος στόχος μας ήταν η λειτουργία του κέντρου που προέκυπτε από την ανάγκη μας τα παιδιά να έχουν συνεχή εκπαίδευση. Κάναμε την πρότασή μας στο Δήμο το 2007, ακολούθησαν αρκετές διαδικασίες γραφειοκρατικές με την παραχώρηση του οικοπέδου και αφού ολοκληρώθηκε η παραχώρηση σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ ο δήμος συνέταξε τη μελέτη, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε το 2013» λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ελένη Παφύλη.

- Advertisement -

Το Κέντρο αυτή τη στιγμή εκπαιδεύει 12 παιδιά σε σύγχρονες αίθουσες και με τον εξοπλισμό που προβλέπεται. Περιλαμβάνει αίθουσα γυμναστηρίου, χώρους αισθητηριακής ολοκλήρωσης και μια πρότυπη αίθουσα χαλάρωσης-snoozing, καθώς επίσης, εργαστήριο με κατασκευές και εστιατόριο.

«Υπάρχει πλέον ένας χώρος αναφοράς, με εξειδικευμένο προσωπικό και φροντίδα που καλύπτεται με δαπάνες του συλλόγου» λέει η κ. Παφύλη. Επόμενος στόχος, η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, στην οποία όταν θα λειτουργήσει οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους.

Στοίχημα από ‘δω και πέρα η απρόσκοπτη λειτουργία του που είναι εξασφαλισμένη μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέχρι το 2020.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση