Πρεμιέρα για τη Musicart – Νέο Ωδείο Κοζάνης

2 Min Read

Το άνοιγμα της νέας της μουσικής ακαδημαϊκής χρονιάς έκανε τη Δευτέρα το βράδυ η Musicart – Νέο Ωδείο Κοζάνης, παρουσιάζοντας τα μουσικά όργανα μέσω μιας συναυλίας με την ορχήστρα του ωδείου.

Περίπου 40 μαθητές όλων των τμημάτων του ωδείου ανέβηκαν στη σκηνή μαζί με βιολί, τσέλο, πιάνο, κιθάρα, φλάουτο, κλαρινέτο και κλαρίνο, τρομπέτα, σαξόφωνο, κρουστά και ποντιακή λύρα, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα.

Κλασική, παραδοσιακή, ποπ, ροκ, τζαζ, μουσική του κινηματογράφου, αλλά και χορευτική μουσική ακούστηκαν, δίνοντας ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης και μπορεί να επιλέξουν κάποιος να μάθει.

«Είναι ένα δείγμα της δουλειάς μας και θέλαμε να παρουσιάσουμε ό,τι πιο ωραίο έχουμε» σημείωσε ο υπεύθυνος σπουδών του ωδείου, Στέλιος Καραγιαννίδης. «Είπαμε να ξεκινήσουμε με μια συναυλία γιατί θεωρούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο, ώστε να μπορέσουν να δουν οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές μας τι είναι η μουσική, πως παίζουν πολλά όργανα μαζί και να δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά, τα οποία δεν έχουν ασχοληθεί με τη μουσική να δουν από κοντά το πως είναι τα όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας» τόνισε ο κ. Καραγιαννίδης.

Ο υπεύθυνος σπουδών του ωδείου, Στέλιος Καραγιαννίδης

Μικρές και μεγάλες ηλικίες, προχωρημένοι μαθητές και μαθητές στις αρχικές τάξεις των οργάνων, παρουσίασαν τις αποκτηθείσες  γνώσεις τους και δήλωσαν πανέτοιμοι για τη νέα μουσική χρονιά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση με τους υπευθύνους του ωδείου, ενώ όσοι ήθελαν είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή, ώστε να δουν από κοντά τα μουσικά όργανα και να παίξουν μαζί με τους καθηγητές του ωδείου.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση