Προς κατάργηση (;) οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

2 Min Read

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών: «Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ κατά την συνεδρίασή του στις 16 Μαρτίου 2017 εκτίμησε τις εξελίξεις ως προς το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μετά την συνάντηση της με τον Υπουργό Εσωτερικών (15.03.2017) όπου η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης «να αναδιοργανώσει τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους» επιλέγοντας «κάθετες δομές», καταργώντας ταυτόχρονα τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Και προσθέτει: «Η πλειοψηφία του Δ.Σ. εκτιμά ότι η θέση αυτή της σημερινής κυβέρνησης, θέση που ταυτίζεται και με άλλους φορείς (ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ), αλλά και   κομμάτων που στηρίζουν και ψήφισαν τα μνημόνια, αντανακλά στους σχεδιασμούς  της κυβερνητικής πολιτικής στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενός κράτους πιο ευέλικτου και αποτελεσματικού στην ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μέσω της παραχώρησης κρατικών αρμοδιοτήτων   με ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ. Η εκτίμηση αυτή αλλά και τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής της συγκυβέρνησης  δεν μας επιτρέπουν να  εμπιστευόμαστε τις υπουργικές διαβεβαιώσεις, ότι δεν πρόκειται να συμβεί καμία δυσμενής μεταβολή στους εργαζόμενους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζητά “να εκφραστεί δυναμικά με  κινητοποιήσεις η απόφαση όλων των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις   να αγωνιστούν ενάντια σε οποιαδήποτε  σχεδιασμό πλήττει τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα.”

 

Μοιραστείτε την είδηση