Προς τη θετική κατεύθυνση η προκήρυξη για το Ξενία λέει η Δημοτική Κίνηση

1 Min Read

Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου να προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης για την εκμίσθωση του Ξενία η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει «η Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη Τόπος να Ζεις” κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Δημοτικής Αρχή, λόγω του μη ενδιαφέροντος επενδυτών και της εγκατάλειψης του χώρου από την ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ, επιδίωξε την παραχώρηση του Ξενία στον Δήμο Κοζάνης με αναλυτική πρόταση για επισκευή και χρήση του προς όφελος των πολιτών. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν αφού το τίμημα που τότε ζητούσε η ΕΤΑΔ ήταν απαγορευτικό».

«Στην λογική της πολιτικής συναίνεσης και βούλησης επαναλειτουργίας του Ξενία η Δημοτική Κίνηση συμφώνησε και υπερψήφισε στο Δημοτικό συμβούλιο την άρση των αποφάσεων 687/1998 και 623/2000 που αφορούσαν σχετικές εγγραφές στο Υποθηκοφυλακείο Κοζάνης έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος μίσθωσης του Ξενία» λέει η ανακοίνωση.

Τέλος, καταλήγει πως «ευελπιστούμε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος για τη μεταλιγνιτική εποχή θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για κατάθεση σοβαρών επενδυτικών σχεδίων έτσι ώστε αυτό το κτίριο-κόσμημα που αποτελεί τοπόσημο αναφοράς και πηγή αναμνήσεων και έντονων συναισθημάτων για όλους τους Κοζανίτες, να αναβαθμιστεί και να επαναλειτουργήσει ξανακερδίζοντας την αίγλη που του αρμόζει».

Μοιραστείτε την είδηση