«Προσωρινή» η χωροθέτηση του 14ου Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Κήπο λέει ο Δήμος Κοζάνης- «Με την πάροδο τετραετίας θα απομακρυνθεί ως αυθαίρετη κατασκευή»

1 Min Read

Θέση για το ζήτημα της χωροθέτησης του 14ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης σε χώρο του Δημοτικού Κήπου, μετά την επιστολή ομάδας πολιτών, που έκανε  λόγο για «συστηματική υποβάθμιση και  μεθοδική καταπάτηση του Δημοτικού Κήπου Κοζάνης από την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή Δημοτική Αρχή με αλαζονικές αποφάσεις» πήρε ο Δήμος Κοζάνης με ανάρτηση του στα social media.

Σύμφωνα με το Δήμο Κοζάνης, το 2016 το  Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης απόφασή του γνωμοδότησε θετικά για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Οικοδομικού Τετραγώνου 203 της πόλης της Κοζάνης, για τη δημιουργία χώρου «Νηπιαγωγείου», εμβαδού 1.200 τ.μ. αντί της κοινωφελούς χρήσης «Πολιτισμός» στη θέση του χώρου «Αναψυχή-Πολιτισμός-Αθλητισμός», προκειμένου να στεγαστεί το 14ο νηπιαγωγείο Κοζάνης, το οποίο λειτουργούσε σε ιδιωτικό χώρο, ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση.

Το Δεκέμβριο του 2019 το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τη τοποθέτηση αιθουσών στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο με τη διευκρίνιση, ότι η διατήρηση των αιθουσών ισχύει για 4 έτη.

Ο Δήμος Κοζάνης υποχρεούται μετά την παρέλευση της προθεσμίας στην άμεση απομάκρυνσή της κατασκευής, θεωρούμενης ως αυθαίρετης.

Να σημειώσουμε επίσης πως η κατασκευή κτιρίου για το 14ο Νηπιαγωγείο στην εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Κοζάνης για την υλοποίηση έργων μέσω ΣΔΙΤ.

 

Μοιραστείτε την είδηση