Σαν “έτοιμος από καιρό”… πάει γιά άλλα

3 Min Read

Θα το προσέξατε ασφαλώς ότι, όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα των εκλογών, όσο όλες οι μετρήσεις προεξοφλούν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα με τα οποία επιχειρείται μια πρόβλεψη των “επομένων κινήσεων” του Αλέξη Τσίπρα. Οτι όλο και περισσότεροι αθρογράφοι και αναλυτές προεξοφλούν πως ο σημερινός ηγέτης της “για πρώτη φορά Αριστεράς στην εξουσία” ετοιμάζεται, μεθοδικώς, να …ανανεωθεί, στελνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες από τις παλιές, αριστερίζουσες, “συνιστώσες” του, όσες απέμειναν, στο χωνευτήρι του πολιτικού κοιμητηρίου.
Οι αναγνώστες της στήλης είναι από πολύ καιρο προϊδεασμένοι για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης. Είναι κάτι το οποίο υποστηρίζω απο τον Σεπτέμβριο του 2015. Και το οποίο ξεκαθάρισα ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο του 2016. Τότε που, υποτίθεται ότι, με το πανηγυρικό συνέδριο του, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε, τάχατες, “ενιαίο κόμμα”. Τότε, στις 14 Οκτωβρίου, ενημέρωνα για αυτή την προοπτική:
Όσο πιο «δεξιά» είναι η πολιτική πρακτική του κυβερνώντος κόμματος, τόσο πιο πολύ καταφεύγουν τα κορυφαία στελέχη του στον αριστερό βερμπαλισμό. Με πρωταγωνιστή βεβαίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όστις θα ανεβάσει τις κόκκινες «κορώνες» του προκειμένου να θολώσει τα νερά καθώς έχει επιλέξει πια να απογαλακτισθεί από το κνίτικο παρελθόν του και να κτίσει το προσωπικό του κόμμα σε «ευρωπαϊκό κεντροαριστερό» οικόπεδο.
Ηδη έχει “απογαλακτισθεί” αρκούντως από το “κομμουνιστικό” παρελθόν του. Και έχει απαλλαγεί από αρκετούς από εκείνους που θα μπορούσαν να τον ελέγχουν για τις αποκλίσεις του.
Μετα την “εξοδο” της “Αριστερης Πλατφόρμας” του Λαφαζάνη, που έγινε “ΛΑΕ”, των “Πολιτών” του Μανώλη Γλέζου και της “Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας” του Ρούντι Ρινάλντι, που αποχώρησαν το 2015, τώρα πήρε την άγουσα προς την έξοδο και το “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά. Και, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε, θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις μετά την νέα ήττα στις 7 Ιουλίου.
Θα του μείνουν τα μεγάλα …κελεπούρια. Η Ξενογιαννακοπούλου και η Τζάκρη με την Παπακώστα, που όμως έχει “δικό της κόμμα” και τον Παπαχριστόπουλο, που σίγουρα θα ψάχνει για άλλο …τρόλεϊ μετά την ήττα. Ενώ δεν μπορεί να είναι απολύτως βέβαιος ούτε για τον Ραγκούση, καθώς δεν είναι και τόσο καθαρό το πως θα αντιδράσει όταν αποδοκιμασθεί, στην Β Πειραιώς, μια περιφέρεια που την γνωρίζω καλά, και η οποια “δεν τον σηκώνει”.

Μοιραστείτε την είδηση