Σαβουάρ βιβρ για τηλεδιασκέψεις

2 Min Read
Τον τελευταίο χρόνο η ζωή μας μεταφέρθηκε στην οθόνη. Το ίδιο συνέβη και στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης. Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις για τα “φλέγοντα” θέματα, μέσα από κουτάκια που αναβοσβήνουν.
Τη χαρά του καινούργιου, διαδέχτηκε η βαρυθυμία, καθώς η κατάσταση συνεχίζεται. Επειδή, όμως, οι τηλεσυνεδριάσεις ήρθαν εδώ για να μείνουν -και λόγω του ότι οι μέρες (Αποκριά) θέλουν και λίγο χιούμορ- παρουσιάζουμε εδώ μερικούς βασικούς κανόνες του σαβουάρ βιβρ για τηλεδιασκέψεις.
Κανόνας πρώτος: Μάθετε να ελέγχετε απόλυτα το κουμπί του μικροφώνου σας, mute-unmute. Ένα μοιραίο πάτημα (κι έχουν υπάρξει πολλά ως τώρα) μπορεί να είναι υπεύθυνο για αποκαλύψεις που δεν θα ήθελε κανείς να κάνει, αλλά και για καβγάδες άνευ προηγουμένου.
Κανόνας δεύτερος: Μάθετε να εμφανίζεστε σωστά στην οθόνη σας. Οι λεπτομέρειες του άστρωτου κρεβατιού στο φόντο ή το λάθος καδράρισμά σας, με αποτέλεσμα να φαίνεται μόνο το μισό μέρος του προσώπου σας, δεν είναι το καλύτερο.
Κανόνας τρίτος: Σεβαστείτε αυτούς που σας βλέπουν μέσω της οθόνης και μην κάνετε πράγματα που δεν θα κάνατε αν καθόσασταν δίπλα τους, πχ. μην φυσάτε τον καπνό με φόρα προς την οθόνη, σα να τον φυσάτε στα μούτρα όσων σας βλέπουν. Καλό είναι να αποφεύγονται και τα σπόρια, στραγάλια κλπ.
Κανόνας τέταρτος: Μην ξεχνιέστε, είστε στον “αέρα”. Δεν χρειάζεται να σας βλέπουμε με το χέρι στη μύτη ή να χασμουριέστε την ώρα που ο ομιλητής αναφέρεται σε θέματα μείζονος σημασίας.
Κανόνας πέμπτος: Δεν έχει σημασία που είστε στο σπίτι σας. Δεν χρειάζετε να σας δούμε και με τα εσώρουχα. Φορέστε κάτι αξιοπρεπές, ώστε να τιμήσετε και το κοινό που σας βλέπει.
Αν τηρήσετε τους παραπάνω κανόνες, τύφλα να ‘χει ο Ζαμπούνης.
Μοιραστείτε την είδηση