Σε άτυπο «lockdown» το λιανεμπόριο- Δραγατσίκας: Πολλοί επιχειρηματίες είναι πλέον αντιμέτωποι με το ζήτημα της επιβίωσης

2 Min Read

Για άνιση κατανομή πόρων που δόθηκαν ως ενίσχυση την περίοδο των lockdown συγκριτικά με την εστίαση καθώς και για μη ρεαλιστική αντιμετώπιση της κρίσης και της ενίσχυσης των επιχειρήσεων, κατηγορούν την Κυβέρνηση οι Εμπορικοί Σύλλογοι Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Με κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητούν «ισότητα, ισονομία κι στήριξη» προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια, όπως λένε, απέναντι στην κοινωνία και στις οικογένειές τους.

Οι έμποροι μιλούν για άδεια καταστήματα και ταμεία και πως το 2022 αποτελεί μια χρονιά που ξεκίνησε με τα απόνερα της κρίσης, των μνημονίων και της COVID-19. «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αναλογιστεί τι σημαίνει λιανεμπόριο για την χώρα και αναρωτιόμαστε τι σκέφτεται ο κάθε Υπουργός όταν παίρνει αποφάσεις. Πολλοί επιχειρηματίες είναι πλέον αντιμέτωποι με το ζήτημα της επιβίωσης» είπε μιλώντας στον «Χ» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας.

Ο ίδιος είπε πως η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς είναι προς την σωστή κατεύθυνση και πως η μαύρη εικόνα της αγοράς όπως περιγράφεται είναι η πραγματική. Προσθέτει πως το βοήθημα που λάβουν είναι κατά πολύ μικρότερο από την ζημιά που έχει υποστεί το εμπόριο και η εστίαση και πρόκειται για την δεύτερη χειμερινή περίοδο που «χάνεται». «Έχουμε εμπορεύματα από την περσινή σεζόν που δεν έχουμε ξεστοκάρει και φέτος συμβαίνει το ίδιο. Υπολογίζαμε πως θα δουλέψουμε κανονικά αλλά αυτό δεν συμβαίνει» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Δραγατσίκας.

Οι έμποροι στην επιστολή τους, μιλούν για μια τρομακτική τρικυμία στην οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν για ακόμη μια φορά ως «καλοί καπετάνιοι». Όπως περιγράφουν, τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τους προμηθευτές συνεχίζουν να συσσωρεύονται και τα έξοδα τρέχουν.  «Δεν γίνεται να πληρώνουμε ακόμη την ασφάλεια μας, όχι γιατί δεν θέλουμε αλλά γιατί δεν μπορούμε» τονίζει ο κ. Δραγατσίκας.

 

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση