Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα στο Μαμάτσειο – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

2 Min Read

Τοποθετήθηκε ο γερανός εντός του εργοταξίου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη πια οι εργασίες για την κατασκευή της νέα πτέρυγας χειρουργικού και παθολογικού τομέα. Το έργο θα είναι σε εξέλιξη μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2024, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, ενώ το τελευταίο διάστημα είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με αυτές μετά το κλείσιμο της εισόδου (επί της οδού Μοναστηρίου) του Νοσοκομείου η κίνηση των οχημάτων από και προς το Νοσοκομείο γίνεται από την οδό Μαμάτσιου. Έτσι, αφενός ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού Μαμάτσιου που προφανώς έχει αυξηθεί και αφετέρου η ισχύουσα κατάσταση της ελεύθερης στάθμευσης των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, δυσχεραίνουν την κίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και των ατόμων που κινούνται από και προς το νοσοκομείο. Το να απαγορευθεί τελείως η ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων επί της οδού δεν κρίθηκε σκόπιμο, καθώς οι ασθενείς που φτάνουν ή φεύγουν από το νοσοκομείο σχεδόν πάντα έχουν ανάγκη μεταφορικού μέσου.

- Advertisement -

Τι ισχύει

  1. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στο δεξί τμήμα της οδού Μαμάτσιου από την συμβολή της με την οδό Καστοριάς έως την είσοδο του Νοσοκομείου.
  2. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στο αριστερό τμήμα της οδού Μαμάτσιου από την συμβολή της με την οδό Καπετάν Ζιάκα έως την συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου.
  3. Μεταφορά των δύο θέσεων ΑμεΑ – νεφροπαθών (607/2012 ΑΔΣ) που βρίσκονται πριν από την είσοδο του Νοσοκομείου, μετά την είσοδο του Νοσοκομείου και σε απόσταση τουλάχιστον 5,00μ. από αυτή. Σε συνέχεια αυτών θα χωροθετηθεί και η τρίτη θέση στάθμευσης ΑμεΑ, ενώ από τις υφιστάμενες θέσεις της πιάτσας ταξί θα παραμείνουν μόνο οι δύο θέσεις και οι υπόλοιπες τρεις θα μεταφερθούν στην απέναντι πλευρά της οδού.

(Οι φωτογραφίες είναι του διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Σιόλιου).

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση