Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: «Μηδενικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών»

2 Min Read

Μετά από την ανακοίνωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. από το Υπουργείο Παιδείας όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών κατανοεί το πρώτο σαφές δείγμα της πολιτικής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η κυβέρνηση.

Το 8,58% ως ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων πανελλαδικά είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών. Τα πραγματικά κενά που, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι η βάση για την πραγματοποίηση ή όχι των μεταθέσεων αντικαταστάθηκαν, ως κριτήριο, από τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών. Το 91,22% των συναδέλφων μας που κατέθεσαν αίτηση μετάθεσης παίρνει το μήνυμα πως σε καιρούς άγριας οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων δεν μπορεί να πλησιάσει τον τόπο μόνιμης κατοικίας του ακόμα και αν υπάρχουν πραγματικά κενά.

- Advertisement -

Ούτε ένας δάσκαλος δεν έρχεται εφέτος στην περιοχή μας.Η κυβέρνηση προσαρμόζει γοργά την εκπαίδευση στις κατευθύνσεις ΕΕ, ΟΟΣΑ και 3ου μνημονίου, εφαρμόζει τον «κόφτη» και στην Εκπαίδευση, με τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση, με μηδενικούς διορισμούς και χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, με συμπτύξεις-συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι εκτιμήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών έγιναν αυθαίρετα, με μοναδικό κριτήριο την προσπάθεια να κρυφτούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.Στην περιοχή π.χ της Κοζάνης οι δεκαπέντε(15) κενές θέσεις δασκάλων που δηλώθηκαν από το Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης,εκτιμήθηκαν στην Περιφ/κή Δ/νση ως πέντε(5) και στο Υπουργείο κατέληξαν μηδέν(0). Το Δ.Σ. του συλλόγου μας είχε επισημάνει τα κενά που υπήρχαν και ζητούσε να καλυφθούν με ματαθέσεις και διορισμούς.Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, ότι το σχ. έτος 2016 – 2017 θα χαρακτηρίζεται από την αποψίλωση του δημόσιου σχολείου, τις μετακινήσεις μόνιμων και τις οριστικές απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αυτό είναι το ενιαίο σχολείο της κυβέρνησης.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσηκωνόμαστε με κινητοποιήσεις και Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη της νέας χρονιάς και

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ.

 

ΤΟ Δ.Σ

Μοιραστείτε την είδηση