Σήμανε η ώρα της λαμπρής νίκης της «Κοζάνης» επί ενός ιστορικού αντιπάλου!…

4 Min Read

Την απάντηση στο αφήγημα των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ» ότι «μας θεωρούν τελειωμένους», την έδωσε η «Κοζάνη» το απόγευμα της 21ης λήγοντος μηνός στην Καρδίτσα, όπου απέσπασε ισοπαλία (1-1) από την εκεί Αναγέννηση.


Βέβαια, η ισοπαλία προσέθεσε ένα βαθμό στην γενική βαθμολογία, όμως η ισοπαλία αυτή είχε σημασία νίκης!…

- Advertisement -


Ιδού γιατί:
Διότι επετεύχθη εκτός έδρας και μάλιστα στη δύσκολη έδρα της Καρδίτσας.
Διότι σημειώθηκε επί ενός αντιπάλου, ο οποίος έχει τον ίδιο στόχο (παραμονή στην Β’ Εθνική) με την «Κοζάνη».


Διότι κατεγράφη στις καθυστερήσεις (στο 90’+5’) του αγώνα, που σημαίνει ότι μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης, οι ακαταμάχητοι ποδοσφαιριστές της «Κοζάνης» δεν το έβαλαν κάτω, δεν πτοήθηκαν από το τέρμα που είχαν δεχθεί, κυριολεκτικά στο «φινάλε»!…


Διότι η ισοπαλία αυτή κράτησε την «Κοζάνη» βαθμολογικά σε επαφή και με τις δύο συνδιεκδικήτριες ομάδες (Αναγέννηση Καρδίτσας, Καμπανιακό) της προνομιούχου τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα των πλέϊ-άουτ του α’ ομίλου.


Διότι, πέρα από τα παραπάνω, με την ισοπαλία αυτή, η «Κοζάνη» έχει το επάνω χέρι, σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αναγέννηση Καρδίτσας, δεδομένου ότι, στους μεταξύ τους τέσσερις αγώνες (τόσο στην α’ φάση του πρωταθλήματος, όσο και στα πλέϊ- άουτ), η «Κοζάνη» έχει σημειώσει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.


Διότι, με την ισοπαλία αυτή, κάτω από τις συνθήκες που σημειώθηκε – δεδομένου ότι της ακυρώθηκε τέρμα στο 65’ από την διαιτησία, η οποία έδειχνε ότι ερωτοτροπεί με την έδρα – η «Κοζάνη» μαζί με τον βαθμό που πήρε, ανέβηκε και ψυχολογικά. Αυτό, μάλιστα, μετράει περισσότερο. Η εμφάνιση, που πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές της ήταν εντυπωσιακή, καθώς η ψυχή, η δύναμη, το πάθος, η υπομονή και η επιμονή, για θετικό αποτέλεσμα, ήσαν τα χαρακτηριστικά, που τους διέκριναν και που τελικά απέφεραν το ποθητό αποτέλεσμα.


Είναι ποιοτικοί οι ποδοσφαιριστές της «Κοζάνης», γεγονός, που το αποδέχονται «εχθροί και φίλοι». Σε ένα πράγμα δυσκολεύονται: Στο να στέλνουν εύκολα την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Βαθμηδόν παρατηρείται κάποια βελτίωση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο έχει άμεση σχέση με την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών της στο σκοράρισμα. Η αυτοπεποίθηση, όμως, ενισχύθηκε αισθητά, που σημαίνει ότι θάχει ως συνεπακόλουθο και την γενικώτερη βελτίωση της απόδοσης της «Κοζάνης»!…


Ίσως είναι η καλλίτερη ώρα, που η «Κοζάνη», πρέπει να εξωτερικεύσει τις δυνάμεις της, τις αντοχές της, τις αρετές της, τα «ατού» της, που έχει μέχρι τώρα διαφυλάξει και να φανεί γεροδεμένη και ακμαία, υπερπηδώντας και τα τελευταία εμπόδια.


Ένα από αυτά, είναι ο αντίπαλός της, ο Ηρακλής Θεσ/νίκης. Όνομα ιστορικό ο «Γηραιός» και συγκρότημα υπολογίσιμο, με 27 βαθμούς και πρώτη θέση στη βαθμολογία. Ήδη, αγκάλιασε την παραμονή του στην κατηγορία του και έχει την σχετική άνεση.


Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να αδιαφορήσει για το αποτέλεσμα, ούτε η «Κοζάνη» πρέπει να επαναπαυθεί. Απλώς να τον υποδεχθεί, με φίλαθλο πνεύμα και πολιτισμένα.


Η «Κοζάνη» σέβεται και εκτιμά κάθε αντίπαλο, πόσο μάλλον έναν ιστορικό και με σωρεία επιτυχιών στις εκδηλώσεις του, επί ένα και πλέον αιώνα, όπως ο αυριανός.


Στον αγωνιστικό χώρο θα τον ανταγωνισθεί για να τον νικήσει. Η «Κοζάνη» χρειάζεται περισσότερο από αυτόν την νίκη και είναι αποφασισμένη να την κατακτήσει. Η ψυχή, η δύναμη, το πάθος, η ακατάπαυστη προσπάθεια έως το τέλος του αγώνα από τους ποδοσφαιριστές της, με την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων μας, θα λυγίσει κάθε αντίσταση των αντιπάλων της. Και…
… Είναι γεγονός ότι σήμανε η ώρα της λαμπρής νίκης της «Κοζάνης» επί ενός ιστορικού αντιπάλου, όπως είναι ο Ηρακλής Θεσ/νίκης!…


Δημ. Κλείδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση