Σήμερα το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για να μην πωληθεί η ΔΕΗ

2 Min Read

Περιοδείες στους χώρους εργασίας και ενημέρωση των εργαζομένων για το συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 6, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, πραγματοποιούν στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με απόφασή του, συμμετέχει στην οργάνωση του συλλαλητηρίου, ενώ έχει ορισθεί συντονιστική επιτροπή αγώνα, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη και μέλη τους δημάρχους Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, συνδικάτων και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στόχος των διοργανωτών είναι με τη διαμαρτυρία τους να στείλουν το μήνυμά τους τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους θεσμούς και να αποτρέψουν την πιθανότητα να πουληθούν λιγνιτικές εγκαταστάσεις κα σταθμοί παραγωγής της επιχείρησης.

- Advertisement -

Οι δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας, μέσω των δημοτικών τους συμβουλίων, έχουν λάβει ομόφωνες αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι των δύο πόλεων έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου έχουν λάβει τα εργατικά κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, η ΑΔΕΔΥ επαγγελματικοί σύλλογοι και συλλογικότητες, αλλά και φορείς της εκκλησίας. Από χθες περιοδεύει στο Ενεργειακό Κέντρο δυτικής Μακεδονίας ο πρώην υπουργός Ενέργειας και πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευμένος από το στέλεχος του κόμματος, Θανάση Πετράκο.

Με αφορμή την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ακόμη και εκπρόσωποι ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν σπεύσει στο λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Τηλεοπτικά δίκτυα όπως το γερμανικό ZDF βρίσκονται στην περιοχή, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των φορέων και πραγματοποιώντας έρευνες στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ για τους λιγνίτες της περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε την είδηση