Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Προεδρικό Διάταγμα Ακρινής και Αναργύρων

2 Min Read

Tο θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής και Αναργύρων και της ολοκλήρωσης του Προεδρικού Διατάγματος ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων, της Περιφέρειας και της ΑΝΚΟ.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η τρέχουσα κατάσταση σε ότι αφορά στην προώθηση των αναγκαίων διαδικασιών και εντοπίστηκαν οι δυσλειτουργίες που επηρεάζουν την ομαλή πορεία τους. Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και τη στέρηση οικονομικού – παραγωγικού χώρου καθώς και την έντονη επιβάρυνση των περιουσιών τους ως αποτέλεσμα της εξορυκτικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

- Advertisement -

Τονίστηκε η ανάγκη για συνέπεια λόγων και πράξεων εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ότι αφορά τα συμφωνηθέντα και τις δεσμεύσεις που αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση.

Δεδομένου ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) από μόνη της δεν επιφέρει καμία επιβάρυνση στη ΔΕΗ και στο Ελληνικό Δημόσιο στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των αγροκτημάτων των οικισμών, είναι επιτακτική η ανάγκη έκδοσή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη οργανώθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του Υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη, την Τετάρτη 8 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, των βουλευτών Κοζάνης και Φλώρινας, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Φλώρινας, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, των Δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου, των εκπροσώπων της ΔΕΗ, εκπροσώπων των κατοίκων των οικισμών και της ΑΝΚΟ.

«Υπηρετούμε και προωθούμε με συνέπεια, κοινούς στόχους και κοινά συμφέροντα, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και κινητοποιούμε τον κρατικό μηχανισμό προς όφελος των πολιτών και της περιοχής» τόνισε μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Μοιραστείτε την είδηση