Συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη με τον Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

3 Min Read

Με τον Βουλευτή Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη συναντήθηκε το προεδρείο του Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου το Σάββατο 01 Απριλίου 2017.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το βράδυ του Σαββάτου στα γραφεία του Βουλευτή και τον Σύλλογο για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Σισμανίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ηλίας Τεντζογλίδης.
Στον Βουλευτή κατατέθηκαν τα αποτελέσματα της Ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο στις 18 Μαρτίου 2017, όπως ανακοινώθηκαν και στον Τύπο, καθώς και μία σειρά Αιτημάτων ως εξής :

1. Μελέτη Βιωσιμότητας Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου & περιοχής Ελλησπόντου

2. Εξακρίβωση και απόδοση ευθυνών για το νερό με εξασθενές χρώμιο στον Ελλήσποντο.

3. Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης με σωστή διαχείριση όπως ορίζεται από το νόμο για Προστασία του περιβάλλοντος & Καλύτερη Ποιότητα Ζωής των κατοίκων

– Μειωμένο ρεύμα για την περιοχή

– Δενδροφυτεύσεις κατά μήκος Ταινιόδρομων Τέφρας & Λιγνίτη

– Σωληνωτοί ταινιόδρομοι Pipeline Μεταφοράς Τέφρας

4. Θέσεις Εργασίας ΔΕΗ

– Ουσιαστική εφαρμογή του νόμου της Εντοπιότητας στις Προσλήψεις για τις πληττόμενες περιοχές καθώς είναι το μόνο ανταποδοτικό προς αυτές.

– Προσλήψεις 2000 Θέσεων Εργασίας Μονίμου Προσωπικού και με την δημιουργία 5ης Βάρδιας στα Ορυχεία

5. Να σταματήσουν οι Διώξεις, απολύσεις, απολογίες των κατοίκων και των Μελών του Συλλόγου

6. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό όταν θα επισκεφτεί την Κοζάνη

Ο Βουλευτής ζήτησε περισσότερα στοιχεία για το πρόβλημα με το Εξασθενές Χρώμιο στον Ελλήσποντο και δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών και της περιοχής, στηρίζοντας τις προσπάθειες και τους αγώνες του Συλλόγου στα δίκαια αιτήματα τους.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου στα πλαίσια του κύκλου συναντήσεων και επαφών που ο Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και της Ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου πραγματοποιεί με όλους τους Θεσμικούς Φορείς σε όλα τα επίπεδα, για την προώθηση και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα χωριά Άγιος Δημήτριος – Ρυάκιο αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή του Ελλησπόντου.

Μοιραστείτε την είδηση