Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του πεντάχρονου από επίθεση σκύλων

2 Min Read

Στο Νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου στην Κοζάνη, το μεσημέρι της Τρίτης έπεσαν οι τίτλοι τέλους της ανείπωτης τραγωδίας για το πεντάχρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του, ανήμερα του Πάσχα, μετά από την επίθεση που δέχτηκε  από δυο σκύλους ράτσας ροτβάιλερ,  σε κτήμα στον Άργιλο Κοζάνης, όπου βρισκόταν με την μητέρα του φιλοξενούμενοι της οικογένειας. Αναπάντητα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ερωτήματα για το πώς τα δυο ροτβάιλερ επιτέθηκαν στο αγοράκι, επιφέροντάς του θανάσιμα τραύματα, χωρίς να προλάβουν οι παρευρισκόμενοι να αντιδράσουν.  Μέσα σε κλίμα πανικού, ο ιδιοκτήτης και φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να σώσουν το παιδί,  ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία από γείτονες. Ο πεντάχρονος που έφερε τραύματα στο κεφάλι και στο λαιμό, μεταφέρθηκε από τους ίδιους άμεσα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή,  αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά, αφού τα τραύματα απεδείχθησαν θανάσιμα.

Εν τω μεταξύ με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 72χρονος ιδιοκτήτης των δυο σκύλων αφέθηκε ελεύθερος, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται από το ΑΤ Κοζάνης.

- Advertisement -

Τα δυο σκυλιά σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του 72χρονου, Νικόλαου Κούρα, φυλάσσονταν κλεισμένα στο ημιυπόγειο της κατοικίας στο κτήμα και τα υπόλοιπα στο γκαράζ του σπιτιού, ενώ άγνωστο παραμένει, πώς  άνοιξε το πορτάκι που μπαινόβγαιναν τα σκυλιά στην αυλή του κτήματος.

«Υπάρχουν πολλές αιτίες επιθετικότητας σε όλες τις ράτσες των σκύλων και μια από αυτές, μπορεί να ενεργοποιήθηκε την δεδομένη χρονική στιγμή», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο εκπαιδευτής σκύλων Γιώργος Σέγκας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε την είδηση