Πρεμιέρα σήμερα για «Άσμα Ασμάτων» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης- Όσα θέλετε να ξέρετε

2 Min Read

Το Άσμα Ασμάτων, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Παγκόσμιας Γραμματείας, παρουσιάζεται από 21 Απριλίου 2017, σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου, από την βραβευμένη με την Ibsen Scholarship 2013 Ομάδα Θεάτρου « Τhe 3rd person theatre group» κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στις 9.00μ.μ. Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Το Άσμα Ασμάτων, το πιο εξαίσιο ερωτικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ, που ορισμένοι μελετητές αποδίδουν στο βασιλιά Σολομώντα, έχει ως θέμα του, μέσα από  την εκτύλιξη του ερωτικού δεσμού δύο ανθρώπων, την έκφραση και την πρόκληση του ερωτικού πόθου.

- Advertisement -

Το Άσμα Ασμάτων, γραμμένο αιώνες πριν, τοποθετεί τον έρωτα στην πρώτη θέση των ανθρώπινης εμπειρίας . Μιλά για την αγάπη η οποία είναι «κραταιά σαν θάνατος», για τον πόθο που είναι «σκληρός σαν τον Άδη· σπιθοβολά ολόγυρα με φλόγες της θεϊκής φωτιάς», για τον έρωτα σε υπερβολικό βαθμό, για το φως και το σκοτάδι.

Η παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το Άσμα Ασμάτων και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει  την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.

Ταυτότητα Παράστασης:

Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς

Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος

Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου

Κίνηση: Μαρία Φουντούλη

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης

Video: Βαγγέλης Κολότσιος

Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης

Μοιραστείτε την είδηση