Στεφάνου: «Είμαστε έτοιμοι για την ανατροπή»

3 Min Read

Μία και σήμερα απέμεινε για τη μεγάλη μάχη της Εθνικής ανδρών κόντρα στην Ισπανία (Σάββατο 8/10, 21:00, ΕΡΤ1) στον επαναληπτικό αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ολοκληρώθηκε με μοναδικό απόντα τον Γιώργο Τζιουμάκα (πρόβλημα στο γαστροκνημιο) ενώ στο κλειστό της Λευκόβρυσης έχουν μπει οι τελευταίες πινελιές για το μεγάλο παιχνίδι (στον αγώνα θα λειτουργήσουν και οι πτυσσόμενες κερκίδες αυξάνοντας την χωρητικότητα στις 2.800 θέσεις).

- Advertisement -

Στο στρατόπεδο της Εθνικής όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι για τη μεγάλη ανατροπή (πρέπει να κερδίσουμε με 3-0 ή 3-1 και κατόπιν να επικρατήσουμε στο «χρυσό σετ») με τον Γιώργο Στεφάνου να τονίζει πως το πρώτο ματς δεν ήταν αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων της ομάδας.

«Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι. Το βασικότερο είναι να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί μιας και στην Ισπανία δεν καταφέραμε να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί. Κι αυτό έγινε μετά από δύο τουρνουά όπου είχαμε δείξει μια καλή εικόνα και να έχουμε συνεχής βελτίωση στην απόδοση μας.
Θεωρώ ότι στην Κοζάνη, όπου ευελπιστώ ότι θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, θα παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί»

-Τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με το πρώτο ματς;
«Στο Λας Πάλμας κάναμε ένα κακό παιχνίδι και δεν μπήκαμε στο πνεύμα του αγώνα σε καμία στιγμή. Αυτό είχε να κάνει τόσο με τη δική μας αγωνιστική εικόνα όσο και με τον αντίπαλο που δεν μας επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Εκτιμώ ότι δεύτερη συνεχόμενη τέτοια εμφάνιση δεν θα υπάρξει. Κι αυτό που έχει να αλλάξει η ομάδα είναι κατά κύριο λόγο τη διάθεση της και το πιστεύω της. Όχι ότι δεν το πιστεύουμε, αλλά ήταν μία κακή μέρα στην Ισπανία κι ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθεί»

-Μπορεί να δώσει επιπλέον ώθηση ο κόσμος;
«Αυτό είναι σίγουρο και το έχουμε δει και στα προηγούμενα παιχνίδια που έχουμε παίξει εδώ στην Κοζάνη. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ότι ο κόσμος θα δώσει βροντερό ‘παρών’ και τους προσκαλούμε να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια μας για να πάρουμε την πρόκριση».

Μοιραστείτε την είδηση