Στη Σιάτιστα συνεδριάζει αύριο το Συντονιστικό κατά των ΑΠΕ

2 Min Read

Στη Σιάτιστα θα συναντηθούν αύριο Πέμπτη τα μέλη του συντονιστικού οργάνου κατά της άναρχης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών. Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στην κεντρική πλατεία Κοζάνης την 1η Ιουνίου και έγινε γνωστή πανελλαδικά.

«Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και η αποτροπή εγκατάστασης επιπλέον ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών στο Ν. Κοζάνης και ευρύτερα στην περιοχή Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζεται. στηρίζουμε τον αγώνα όλων των κατοίκων της περιοχής που παλεύουν για να μην καταστραφούν τα σπίτια τους, τα χωριά τους και οι ζωές τους. Πλέον γίνεται ξεκάθαρο στο λαό ότι η «πράσινη μετάβαση», η απολιγνιτοποίηση, δεν γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος όπως ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το παράρτημα Εορδαίας – Αμυνταίου – Φλώρινας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ –ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ που θα συμμετέχει στην διαδικασία.

Το συντονιστικό όργανο που δημιουργήθηκε, αποτελείται από εκπροσώπους επιτροπών αγώνα κατά των ΑΠΕ από όλη την Δυτική Μακεδονία και έχει ως στόχο να καταδείξει την ανάγκη παύσης όλων των έργων φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών αν δεν εκδοθεί το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ. Να σημειωθεί πως ανάλογη απόφαση έχει παρθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο γνωμοδοτεί αρνητικά σε τέτοια έργα.

www.xronos-kozanis.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση