Στην Κοζάνη βρέθηκε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Μιχάλης Μπάκας

2 Min Read

Στην Κοζάνη βρέθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Μπάκας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας και των επαφών του εν όψει Ευρωεκλογών.

Ο κ. Μπάκας σε συνέντευξή του στο www.kozani.tv, μίλησε για την μεταλιγνιτική εποχή και τις προτάσεις των Πράσινων για το ενεργειακό λεκανοπέδιο και σχολίασε και την υποψηφιότητα του χώρου με την Σκα Κέλερ για την Κομισιόν.

- Advertisement -

«Οι οικολόγοι πράσινοι δεν είμαστε για τα εύκολα, είμαστε για τα δύσκολα» ανέφερε ο κ. Μπάκας, σχετικά με την επιλογή να επισκεφθεί την Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή επιβαρυμένη, όπως τόνισε, περιβαλλοντικά.

«Ήταν απαραίτητη η επίσκεψη στην πόλη σας, για να συζητήσουμε πως θα βοηθήσουμε την περιοχή. Εκτός από το περιβαλλοντικό ζήτημα μας ενδιαφέρει και η κοινωνική συνοχή» είπε ο κ. Μπάκας.

Σε ότι αφορά στη μετάβαση, ο υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε ότι «πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για τη μετάβαση», αλλά και να δούμε επενδυτικά πως θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η περιοχή, αναζητώντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ώστε η Κοζάνη να αποτελέσει τον πιλότο και για άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες».

Τέλος για την υποψηφιότητα της Σκα Κέλερ για την Κομισιόν, ο κ. Μπάκας ανέφερε ότι το διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή, γιατί οι άλλες λύσεις είναι ο Βέμπερ και οι ακροδεξιές λύσεις.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση