Στην τελική ευθεία οι υπογραφές για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας

2 Min Read

Το πράσινο φως έλαβε η Εγνατία Οδός ΑΕ  από το ελεγκτικό συνέδριο, για να υπογράψει με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ, τη σύμβαση για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας.

Η είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση στο κτήριο της ΖΕΠ, με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να έχει επενδύσει πολιτικά στο συγκεκριμένο έργο παρά τις αντιδράσεις για τη χρησιμότητα  του.

Το έργο

Η πλήρης κατασκευή της αρτηρίας της νέας Επαρχιακής Οδού, εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας και βρίσκεται στα Διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας και απολήγει στα όρια του νομού Κοζάνης.

Η αρτηρία έχει μήκος 10,40 χλμ. περίπου και συνολικό πλάτος ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος 8,0μ., περιλαμβάνοντας, μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ ανά κατεύθυνση και επιπλέον λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25μ.

Στα πλαίσια κατασκευής της αρτηρίας προβλέπεται και η κατασκευή:

  • τεσσάρων (4) ισόπεδων κόμβων:
  • της σήραγγας Κλεισούρας, διπλής κατεύθυνσης μήκους 1.365μ, με σήραγγα διαφυγής 1.383μ., σε ιδιαίτερα ορεινό ανάγλυφο
  • μίας (1) γέφυρας (ρέματος Κώτουρη), μήκους 34,60μ περίπου,
  • τεσσάρων (4) Κάτω Διαβάσεων
  • δυο κτιρίων στα μέτωπα της σήραγγας

καθώς και η πλήρης αποκατάστασης των συνδέσεων υφιστάμενου τοπικού οδικού δικτύου.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ εκτιμήθηκε σε 71,07 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 57,32 εκατ. ευρώ). Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – συγχρηματοδοτούμενο σκέλος – καθώς είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση