Στον αστερισμό του νεφελώματος

3 Min Read

Πείτε με καχύποπτο, συνωμοσιολόγο, κουτοπόνηρο. Πείτε ό,τι θέλετε. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι η διάταξη που παρέχει συγχωροχάρτι σε όσους πολιτικούς διαθέτουν, η πρόκειται να αποκτήσουν εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους είναι καθαρή. Ότι πρόκειται για κάποιο λαθάκι του υπουργού Δικαιοσύνης. Το οποίο έχει προκαλέσει –πράγμα παρήγορο- έντονες αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Με την «Αυγή», να εκφράζει αυτές τις αντιδράσεις με πρωτοσέλιδο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Οφσάιντ με τις Off shore». Ενώ στο εσωτερικό φιλοξενεί κύριο άρθρο με τίτλο «Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό». Φράση που περιίπταται του πολίτικου μας κόσμου από τον καιρό του Βουλγαράκη.

Είναι ντροπή, μια πολιτική ηγεσία που θέλει να λέγεται αριστερή, να υποκύπτει στις εκβιαστικές πιέσεις, η έστω στην …κλάψα συγκεκριμένου πολίτικου εταίρου της, όστις έχει βρεθεί με τέτοιες εταιρίες ακόμη και εκ κληρονομίας προσφάτως θανόντος ανιόντος του.

- Advertisement -

Όπως είναι ντροπή να παραμένει ακόμη στη θέση του, απολαμβάνοντας τον παχυλό μισθό του, ο διορισθείς ως «Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού» του Πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, μετά την εκκωφαντική βλακεία που διέπραξε. Έκανε μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την όποια, μετά την μέθοδο της φραπελιάς, συνιστούσε στους καρκινοπαθείς να θεραπευθούν με έλαιο κάνναβης: «Του είπαν ότι του απέμεναν 18 μήνες ζωής – Να πώς γιάτρεψε παράνομα τον καρκίνο του». Και παρέθετε την υποτιθέμενη διάσωση ενός Βρετανού, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο, σταμάτησε, τάχα τις χημειοθεραπείες και ακολούθησε μια θεραπεία με έλαιο κάνναβης που τελικά τον γιάτρεψε.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά όταν οι έχοντες στοιχειώδη λογική, αντέδρασαν, ο κ. Καρανίκας, σε μια επίδειξη του ήθους του, που ως εκ του διορισμού του στη συγκεκριμένη θέση, αποκότα «εγκυρότητα» δημοσίου ήθους, με νέα ανάρτηση τους χαρακτήρισε «διαπλεκόμενους»  και «κατίνες».

Η αλήθεια, τραγική για τον άνθρωπο, διατυπώθηκε δημοσίως από τον 33χρονο Βρετανό: Όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο του εντέρου, αλλά είχε και μεταστάσεις. Αλλά ο Καρανίκας ακλόνητος. Μένει εκεί, στο Μαξίμου, ο πρώην μπάρμαν, για να δικαιώνει τον Ουμπέρτο Εκο, που, σχολιάζοντας πλείστες αναρτήσεις, είχε γράψει για «λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ. Τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένας κάτοχος βραβείου Νομπέλ».

Ζούμε στο νεφέλωμα Καμμένου, Καρανίκα και άλλων που …λατρεύει ο Αλέξης.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση