Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη είχαν την Τρίτη ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Γρηγοριάδης για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους Δήμους.

1 Min Read

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Γιάννη Τσιρώνη είχαν την Τρίτη ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Γρηγοριάδης για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους Δήμους.

 

- Advertisement -

Σκοπός της συνάντησης ήταν, η ανταλλαγή απόψεων για ένα θέμα σοβαρό και δύσκολο  που απασχολεί έντονα το σύνολο των Δήμων της χώρας αλλά και η  παρουσίαση προτάσεων εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης,  στο πλαίσιο του διαλόγου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τα προγράμματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

 

Από την συνάντηση προέκυψε κοινή αντίληψη  για το πρόβλημα, για τις αιτίες που το δημιουργούν, αλλά και για πιθανές λύσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη σοβαρών αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, καθώς το υφιστάμενο , χαρακτηρίζεται από ασάφειες, αδυναμίες και ελλείψεις.  Οι αλλαγές  θα πρέπει να  προκύψουν από έναν ευρύ διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους , προς την  κατεύθυνση μιας λύσης που θα συμβάλει στον  περιορισμό  των αδέσποτων ζώων στις πόλεις και τα χωριά και ταυτόχρονα  θα σέβεται τα δικαιώματα των ζώων!

Μοιραστείτε την είδηση