Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: «Θρίαμβος! Η δικαιοσύνη εθριάμβευσε για πολλοστή φορά…..»

3 Min Read

Επειδή νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και μόνο του εργάτη το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης καταδικάζει απερίφραστα την παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στις αποφάσεις του Συνεδρίου του εργατικό Κέντρου Κοζάνης (πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2016).
Απόφαση που νομιμοποιεί με το έτσι θέλω σωματεία μαϊμού, που καταγράφονται σε αυτά να ψηφίζουν άνθρωποι που δεν ψήφισαν ποτέ!. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ από κοντά και άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (βλ. ΑΚΕ) πολύ πριν το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης είχαν λυσσάξει βλέποντας να χάνονται οι «δυνάμεις τους», αφού οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη, επιδόθηκαν έτσι σε μια βιομηχανία παραγωγής μαϊμού σωματείων για να εκλέξουν έτσι περισσότερους αντιπροσώπους.
Απόφαση που πάει χέρι-χέρι με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης όσο και με τα τσιράκια της εργοδοσίας και τους παρατρεχάμενούς τους για να βάλουν στο χέρι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη θέση του να βάλουν με το έτσι θέλω ότι πιο βρώμικο και σάπιο έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι, αυτό που τόσα χρόνια πουλάει και παζαρεύει τους αγώνες τους και τα δικαιώματα τους. Δεν είναι άλλο από τις παρατάξεις που στηρίζουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κλπ).
Τα δικαστήρια κατέληξαν στο συμπέρασμα και αποφάσισαν πως μόνο αυτά μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για τους εργάτες ΧΩΡΙΣ να παίρνουν υπόψη τους τι θέλουν, τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν οι ίδιοι ! Η πρωτοφανή αυτή απόφαση που νομιμοποιεί σωματεία Μαϊμού πρέπει να βάλει σε σκέψεις σύσσωμη την εργατική τάξη αλλά και να την αφυπνίσει για το ποιες είναι οι δυνάμεις που μάχονται για τα δικαιώματα και την καλυτέρευση της ζωής τους. Δεν είναι τυχαία καθόλου η περίοδος που βγαίνουν τέτοιες περίεργες αποφάσεις, την ώρα που η κυβέρνηση στρώνει κόκκινο χαλί για αντεργατικούς νόμους αλλά και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Η χαρά που μυρίζει δυσωδία των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ δεν πρέπει να κρατήσει για πολύ .
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν δυναμικά, να εμπιστευθούν τους τίμιους και ταξικούς συνδικαλιστές στα σωματεία τους, να αποκαθηλώσουν τους ξεπουλημένους που υπερασπίζονται κυβερνητικές και εργοδοτικές επιδιώξεις. Οι οικοδόμοι να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Οικοδόμων γιατί έχουμε ακόμα πιο δύσκολές μάχες μπροστά μας.

Μοιραστείτε την είδηση