Συνεχίζεται το «Vamvakies a Social Green Project» – Έτοιμη να παραχθεί η πρώτη σειρά προϊόντων από γη φωτοβολταικού πάρκου

3 Min Read

Με το 8ο κατά σειρά Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, συνεχίστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Vamvakies a Social Green Project», που συνδιοργανώνουν στην περιοχή μας η Enel Green Power, σε συνεργασία με την Wise Greece και το CLUBE  υπό την Αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.

Το σεμινάριο, που έγινε στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη εστίασε αυτή τη φορά σε θέματα καινοτομίας, κυκλικής οικονομίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, Πράσινης πληροφορικής και αειφορίας.

Παρών στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτηση του σημείωσε πως  «όταν ξεκίνησε το «Vamvakies a Social Green Project» μας φαινόταν ως κάτι ιδιαίτερο, γιατί είχαμε μια δραστηριότητας παραγωγής πράσινης ενέργειας να συνυπάρχει με τον πρωτογενή τομέα. Η επιχειρηματικότητα όμως είναι σε μια νέα εποχή, που δεν έχει καμία σχέση με το χθες. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες με την πρόκληση να είναι να κοιτάξουμε με μια νέα ματιά το μέλλον. Πριν από μια δεκαετία πολλά από αυτά που συζητάμε σήμερα τα βλέπαμε με δυσπιστία. Σήμερα η απάντηση είναι ναι, ξεκάθαρα μας αφορούν και πρέπει όλοι μας να έχουμε ανοιχτά μάτια και μυαλά».

Να σημειώσουμε εδώ πως το σεμινάριο αυτό, άνοιξε  το δεύτερο κύκλο του προγράμματος. Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι και τον παρακολούθησαν συνολικά 250 συμμετέχοντες, το 61% των οποίων ήταν γυναίκες και το 39% άντρες. Σε αυτά συμμετείχαν  καταρτισμένοι εκπαιδευτές που προσέφεραν πολύτιμες γνώσεις μέσα από ένα πρόγραμμα 7 θεματικών ενοτήτων, όπως «επιχειρηματική ενδυνάμωση», «μύθοι και πραγματικότητες για την επιχειρηματικότητα», «marketing και storytelling», «επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη προϊόντων» καθώς και διαχείριση κρίσεων.

Έτοιμη να παραχθεί η πρώτη σειρά προϊόντων από  γη φωτοβολταικού πάρκου 

Εκτός από τα σεμινάρια, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Vamvakies a Social Green Project», έχει δώσε την ευκαιρία σε γυναίκες από τον Πολύμυλο να μπουν  στο φωτοβολταικό πάρκο της Enel Green Power και να  φυτέψουν  αρωματικά βότανα και φυτά.

Μάλιστα,  σύμφωνα με την Μελίνα Ταπραντζή  Ιδρύτρια Wise Greece,  αυτή την εποχή  θα παραχθεί η πρώτη σειρά προϊόντων από φωτοβολταικό πάρκο στην Ευρώπη, κάτι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν.

Καλλιεργούνται αρωματικά φυτά, όπως παλιούρι και τσάι του βουνού. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει  32 επισκέψεις στα χωράφια και  τοποθετήθηκαν πάνω από 8000 ρίζες φυτών.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση