Συνεδρίασε η Ομάδας Εργασίας της Περιφέρειας για τη μεταλιγνιτικη- Ο Στέργιος Κιάνας αναλαμβάνει θέση Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα

1 Min Read

H 1η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την προετοιμασία μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με την Προεδρία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και τη συμμετοχή του Κωστή Μουσουρούλη, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής που θα καταρτίσει και θα υλοποιήσει το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.

Ο κ. Μουσουρούλης  ανακοίνωσε πως έρθει στην περιοχή στις 14 Ιουνίου για περίοδο δύο εβδομάδων ενώ  ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως ο Στέργιος Κιάνας αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με αντικείμενο τη Μεταλιγνιτική.

Στη σύσκεψη, ο κ. Μουσουρούλης έκανε μια ενημέρωση για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τόνισε πως θα χρειαστεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα μέχρι το 2023, με χρήματα από το τρέχον ΕΣΠΑ,  μέχρι να αρχίσει να “τρέχει” το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Παράλληλα έκανε λόγο για την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού master plan, ενός Τοπικού Σχεδίου Μετάβασης με τον ανάδοχο να έχει ήδη βγει και σύντομα θα ανακοινωθεί.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συσταθούν ομάδες εργασίας που θα αναλάβουν επί μέρους τμήματα της δουλειάς που πρέπει να γίνει.

 

Μοιραστείτε την είδηση