Τα περιφερειακά πανεπιστήμια στο προσκήνιο

1 Min Read

Ολοκληρώθηκε η 103ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Καστοριά

Στον ρόλο των  Πανεπιστημίων της Περιφέρειας στην ανάπτυξη και συνοχή της χώρας εστίασε, μεταξύ άλλων, η 103η Σύνοδος Προέδρων που ολοκληρώθηκε στην Καστοριά με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, τέθηκε το θέμα της σύνδεσης των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας,  με έμφαση στην πληροφορική και σε άλλους τομείς, όπου διαπιστώνονται τεράστιες ανάγκες απασχόλησης. 

Επίσης, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για τον ρόλο των Πανεπιστημίων στο πλαίσιο της Ενεργειακής και Δίκαιης Μετάβασης, η οποία διοργανώθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ-ΔΑΜ.

Στις εργασίες της Συνόδου μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, η Ειδική́ Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού́ Ταμείου Νίκη Δανδόλου, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδας Καλλίρης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Μοιραστείτε την είδηση