Τα ποσά που θα πάρουν οι φανοί φέτος

3 Min Read

Έγινε η πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού

«Όλα πάνε αργά φέτος, αν αναλογιστούμε και το ότι σήμερα ψηφίστηκε η πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού, οπότε αναγκαστικά όλα τα θέματα θα πάνε πίσω» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης, κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Η αναφορά δεν ήταν τυχαία, καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την Τσικνοπέμπτη και την έναρξη της Κοζανίτικης Αποκριάς.

Να σημειωθεί ότι η  πρώτη τροποποίηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2024 έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη δημοτική επιτροπή, και περιλαμβάνονται μέσα και νέοι κωδικοί δαπανών που αφορούν στα Νομικά Πρόσωπα, τα οποία έχουν πλέον περάσει στο δήμο.

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως μέσα στην επιχορήγηση των φανών συμπεριλαμβάνονται τα μουσικά όργανα, κάποια έξοδα των φανών όπως είναι οδηγοί, υφάσματα κλπ, αλλά και το ότι τέσσερις φανοί που κάνουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ο φανός του Αγ. Δημητρίου με τη γνωστή πίτα τους θα επιχορηγηθούν με 2.900 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι έντεκα φανοί θα επιχορηγηθούν με 2.500 ευρώ. «Έτσι έγινε η κατανομή του ποσού για να μην αδικηθεί κάποιος» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας επισήμανε  στο ότι δέκα ημέρες πριν την έναρξη της Κοζανίτικης Αποκριάς, δεν υπάρχει ακόμη η αντίστοιχη αφίσα, με τον κ. Ιωαννίδη να απαντάει πως το κομμάτι των γραφιστικών, της επικοινωνίας και των σχετικών θεμάτων, το έχει αναλάβει το ΕΒΕ. Διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη η αφίσα. «Είναι λίγο οξύμωρο να ζητάμε αφίσα, όταν ξέρουμε ότι έχουμε φτάσει στο παραπέντε και ακόμα δεν έχουμε λύσει άλλα σημαντικότερα ζητήματα» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, αναφερόμενος στις ελλείψεις συμβάσεων, οι οποίες έπρεπε να υπάρχουν ήδη.

Απαντώντας, ο κ. Μάρας σημείωσε πως από το Νοέμβριο είχαν κοινοποιήσει με e-mail προς την οικονομική υπηρεσία την πρόταση σχετικά  με την επιχορήγηση των συλλόγων για να διευκολυνθούν με την αποκριά.

 «Είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουμε να γίνει σωστά η αποκριά. Γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας και να είστε σίγουροι πως ότι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μας, αυτή τη στιγμή γίνεται, για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί με το σωστό τρόπο. Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που μας δημιουργεί η κατάργηση των νομικών προσώπων, η οικονομική ασφυξία, το ότι δεν έχουμε συμβάσεις, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα ολοκληρωθεί με το σωστό τρόπο» κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση