Τα προβλήματα δεν λύνονται με κουκούλωμα

3 Min Read

Φοβάμαι κ. Πρόεδρε ότι, στην διαχείριση ορισμένων προβλημάτων ακλουθείτε μια τακτική η οποία κάθε άλλο παρά οδηγεί στις αναγκαίες λύσεις. Μια τακτική που έχει δυο πλευρές. Από την μία να αποθέτετε στον χρόνο την …ίαση μιας πληγής, με την ελπίδα ότι στο μεταξύ άλλα σοβαρά προβλήματα θα ανακύψουν και θα αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης. Και από την άλλη να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα και πιο συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερπροβάλλοντας τις δικές του ευθύνες. Αν όμως, με αυτήν την τακτική, καταφέρνετε να ρίξετε, για κάποιο χρονικό διάστημα, στάχτη στα μάτια μιας μερίδας των πολιτών, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεφύγετε από τον καταλογισμό των ευθυνών.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την υπόθεση με την φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης. Δεν αρκεί η, με καθυστέρηση άνω των δυο ετών, επιτυχία της ΕΛΑΣ να συλλάβει τα μέλη της συμμορίας που είχαν μετατρέψει σε γιάφκες, οπλοστάσια και ορμητήρια τα δωμάτια της Εστίας. Διότι από την όλη υπόθεση ανακύπτουν ερωτήματα στα οποία, όσο και αν σας είναι δυσάρεστο, πρέπει να δώστε απαντήσεις.

*** Γιατί οι φορολογούμενοι πληρώνουν ώστε να εισπράττει 60.000 ευρώ τον μήνα μια ιδιωτική εταιρία φύλαξης, αν αυτή η εταιρία δεν προσφέρει απολύτως τίποτε, και απλώς παριστάνει τον …τροχονόμο κατά την είσοδο και έξοδο των πάσης φύσεως οπλοφόρων, κουκουλοφόρων, μασκοφόρων και ροπαλοφόρων; Ούτε καν ενημέρωνε τις αστυνομικές αρχές για όσα έβλεπαν οι «σεκιουριτάδες» της. Αλλά παραμένει στη θέση της. Με το συμπάθιο, αλλά αν είχατε αναθέσει την φύλαξη του χώρου στην ΚΝΕ, μάλλον θα είχατε καλύτερα αποτελέσματα.

*** Οι φοιτητικές εστίες δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενες. Υπάγονται σε έναν συγκεκριμένο φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. Το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Το οποίο έχει έναν πρόεδρο. Τον άλλοτε αρχηγό της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Δερβό. Κάτω από την μύτη του συνέβαιναν όσα αποκαλύφθηκαν. Αλλά, ούτε εκείνος είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί, ούτε εσείς σπεύσατε, ως οφείλατε, να τον αποπέμψετε.

Σας είναι αρκετό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρχικώς την «πατάτα» σχεδόν να υιοθετήσει τους έκνομους καταληψίες, με τα ηλίθια κείμενα κάποιων αρθρογράφων της «Αυγής»; Να όμως που άλλαξε τακτική. Και τώρα σας σφυροκοπεί με ερωτήματα.

Πότε θα δώσετε, εμπράκτως, απαντήσεις;

Μοιραστείτε την είδηση